dilluns, 8 de juny del 2015

LES CONFRARIES PARTICIPEN A LA PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI

Ahir es va celebrar a Tarragona la festivitat del Corpus Christi. De bon matí els membres de la Reial Germandat de Jesús Natzarè confeccionaren la ja tradicional catifa floral al davant de la portalada de la Catedral. En aquest calorós dia no podia faltar la tradicional visita, sobretot dels més petits, a veure l'Ou com balla als jardins del Claustre de la Catedral. 

La Custòdia del Corpus Christi passa per damunt de la catifa floral confeccionada per la Reial Germandat de Jesús Natzarè.
Foto: Francesc Virgili
A les sis de la tarda, en el mateix temple, es celebrà la missa oficiada pel Sr. Arquebisbe Dr. Jaume Pujol, i una hora més tard es donà inici a la tradicional Processó. En obrir-se les portes del temple Catedralici, la comitiva eclesial encapçalada per les banderes de les confraries tarragonines iniciaren la desfilada.
La processó l'encapçalava com és costum el Magí de les Timbales seguit dels Negritos, els gegants Vells i els gegants Moros. Seguia la comitiva amb una munió de nens i nenes que enguany havien celebrat la primera Comunió i les diferents confraries, congregacions, gremis i germandats que conformen la nostra Setmana Santa amb les seves respectives banderes. La Creu processional anunciava que s'acostava la Santa Custòdia amb el seu baldaquí dalt de la carrossa, que era portada per quatre membres de les confraries tarragonines. 
Quan la comitiva va retornar a la Catedral es va donar per acabada la processó i els elements del seguici popular retornaren a la plaça de la Font on es va repartir la típica coca amb cireres. 
Posteriorment i a la mateixa plaça de la Font, es realitzà un teatralitzat acte d'acomiadament als gegants Moros de la ciutat fins a les poperes festes de Sant Magí, degut a una necessària restauració de les figures i total renovació dels seus vestits i complements.


FOTOGRAFIES DELS ABANDERATS DE LES CONFRARIES

Aspirants de La Salle Tarragona
Associació La Salle Tarragona
Bandera Jove de l'Associació del Pas de la Presa de Jesús, Confraria de Pescadors  
Associació del Pas de la Presa de Jesús, Confraria de Pescadors
Cofradía del Cristo del Buen Amor
Germandat del Sant Ecce-Homo
Aspirants de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió
Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió
Reial Germandat de Jesús Natzarè
Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu
Bandera de la Pietat del Gremi de Pagesos
Gremi de Marejants
Bandera del Sant Sepulcre del Gremi de Pagesos
Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat
Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist