dilluns, 23 de març del 2015

TOTA LA PART ALTA TREMOLA AMB ELS TOCS DE TIMBALS DE LES BANDES TARRAGONINES

Centenars de timbalers van celebrar el 25è aniversari de la Banda Jesús de la Passió, ahir

Les tretze bandes van desplaçar-se per punts com la Baixada de la Misericòrdia
Foto: Olívia Molet/Més Tarragona
Els tocs de timbals i bombos van fer vibrar els carrers de la Part Alta, ahir al matí. El motiu principal, era celebrar el 25è aniversari de la Banda de Jesús de la Passió. Ara bé, aquesta no va ser l’única commemoració, ja que, enguany, la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió també celebra els 75 anys de la seva fundació. Per primera vegada, la ciutat va poder viure un espectacle de percussió format per tretze bandes que va caracteritzar-se per concentrar-se en tres escenaris diferents. Així, des de les onze del matí, els veïns de la Part Alta van poder gaudir de les diverses interpretacions que es van anar aturant a la plaça de les Cols, la plaça del Rei i la plaça de la Pagesia. En total, més de 500 músics van moure’s a ritme de timbal.

Un dels responsables de la banda amfitriona, Joan Carles Gil, va explicar que «hem volgut sortir del costum i poder reunir tantes bandes és un orgull». Així, va destacar que «tenim molts joves interessats a formar part de les bandes i que estan animats a tocar timbals i instruments menys coneguts com la tarota».
De fet, aquesta Setmana Santa, la germandat estrenarà la banda infantil que estarà formada per 21 infants. La banda d’adults la conformen 28 músics. Gil també va subratllar que «els tarragonins estem demostrant que hi ha prou persones per mantenir les germandats, però també al seguici popular. Tenim llista d’espera».

Entre timbals també s’hi podien trobar cornetes, sacs de gemecs o tarotes. Foto: Olívia Molet/Més Tarragona
Entre els grups de la ciutat també s’hi va convidar la Banda de Timbals de la Confraria del Sant Sepulcre de Torredembarra. «Portem més de dos mesos preparant les actuacions i poder venir a tocar a Tarragona és tot un honor», explicava l’encarregada de la banda, Aida Solé. Així, va destacar que «tenim timbals de calanda, de manera que fem tocs més clàssics i també els típics del Baix Aragó».

Des de la Banda de Timbalers del Sant Sopar del Gremi de Marejants, Javi Tirado va detallar que «retrobar-nos amb les altres agrupacions ens ajuda a aprendre i veure noves idees». A més, va assegurar que «hi ha moltes ganes de tocar, ara som una cinquantena de timbalers, però la cosa no s’atura». També va participar la Banda Unió Musical de Tarragona. 

Pel que fa al calendari d’actes, aquesta tarda es lliuraran els premis del IV Certamen de Pintura 2015 a l’església de Sant Agustí. L’exposició d’obres es podrà visitar fins al pròxim dia 20 d’abril, de les sis de la tarda a les vuit del vespre.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, dilluns 23 de març de 2015

VÍDEO TAC12 - ACTES DEL CAP DE SETMANA