dimarts, 24 de març del 2015

TARRAGONA, PRESENT AL CONCURS NACIONAL D’HÍJAR

La Banda de la Flagel·lació participarà en la 50a. edició del 'Concurso Nacional de Tambores y Bombos' 

Banda de timbals del Pas de la Flagel·lació. Fotografia: Jordi Anglès/Banda de la Flagel·lació
La Banda de timbals del Pas de la Flagel·lació de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J. de Tarragona participarà a la 50a. edició del Concurso Nacional de Tambores y Bombos de la Villa de Híjar, que se celebrarà el proper Diumenge de Rams, 29 de març, en aquesta localitat de la província de Terol. Aquesta formació, que va néixer a l’any 2002, representarà a la ciutat de Tarragona amb un toc propi, essent la única representant de Catalunya.

El concurs nacional és un dels esdeveniments més importants relacionats amb les bandes de percussió de la Setmana Santa, fet que ho demostra la celebració aquest 2015 de l’edició número 50. Al voltant d’aquest esdeveniment s’hi celebra la fira Tamborixar, que gira entorn al que a l’Aragó s’anomena el tambor y el bombo i que permetrà veure, entre d’altres actes, una exhibició de quadrilles històriques que han participat al concurs al llarg d’aquests 49 anys d’història.

La Banda de timbals del Pas de la Flagel·lació participarà en aquesta edició número 50 del concurs després d’haver realitzat un important creixement durant els darrers anys, gràcies en part al bon treball realitzat i a la participació any rere any en diferents trobades de bandes. El toc que interpretaran ha estat escrit pel cap musical de la formació, en Jordi Anglès, i inclou, entre d’altres peculiaritats, ritmes escrits en compassos no estàndards i una variació del toc dels Armats de la mateixa congregació.