diumenge, 22 de març del 2015

VIACRUCIS MIRANT AL CEL

La pluja finalment va parar i es va poder celebrar la processó del Serrallo

Pas de La Presa de Jesús. Foto: Pere Ferré/Diari de Tarragona 
La pluja es va prendre una treva. Va parar de ploure i El Serrallo va poder celebrar durant la tarda d'ahir el viacrucis i la processó, en la qual participaven les dues confraries del barri: el Gremi de Marejants i la Confraria de Pescadors. El barri mariner es va omplir de tarragonins per contemplar tres de les imatges de la vida de Jesucrist: la Presa de Jesús, el Sant Sopar i el Sant Enterrament. Els tres passos, acompanyats de les seves bandes de tambors i dels Armats del Gremi de Marejants, van protagonitzar un dels primers actes de la Setmana Santa de Tarragona.
Minuts abans de les set de la tarda, els Armats van recollir els tres misteris per portar-los a la plaça de l'Església del Serrallo. A continuació, va començar el viacrucis a l'interior de l'església de Sant Pere i la processó pels carrers del barri mariner. Fa cinc anys, el Gremi de Marejants del Serrallo, entitat organitzadora, va decidir canviar el format de l'acte, ja que antigament el viacrucis -pràctica devocional que recorda els últims moments de la vida de Jesucrist- es celebrava pels carrers del Serrallo. El motiu del canvi va ser «el llarg que es feia l'acte», explica Jordi Mallol, president del Gremi de Marejants.

Una multitud al carrer

Prop de 500 persones, entre portants, timbalers i confrares, van portar el característic pas de la Setmana Santa tarragonina pels carrers del barri mariner. El moment més màgic de la tarda es va viure quan, un cop finalitzada la processó, el Sant Crist va tornar a entrar al temple religiós mentre els tres passos es balancejaven.
En aquest moment, a la cara dels presents, i sobretot, dels serrallencs, es notava l'emoció. Durant tota la processó, els congregants no van deixar de mirar al cel; tenien por que tornés la pluja, que tant havia caigut durant el matí.

Una de les principals novetats de l'acte va ser que al Pas de la Presa de Jesús va estrenar els faldons que oculten als portants; la sorpresa va ser que sempre han estat de color gris, i ara són blau marí. D'altra banda, i com a novetat, el misteri del Sant Enterrament va arribar al Serrallo pocs minuts abans de començar el viacrucis, ja que el pas es trobava a l'església de Sant Agustí, i fins a última hora no van decidir treure'l.

Article escrit per Carla Pomerol i publicat a Diari de Tarragona, diumenge 22 de març de 2015