divendres, 6 de març del 2015

LA GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ COMMEMORA ELS SEUS 75 ANYS

La mostra restarà oberta fins el pròxim 27 de març i se situa al refugi 1 del Moll de Costa 

Un moment de la  inauguració de l'exposició. Fot: Olivia Molet, Més Tarragona 
El refugi número 1 del Moll de Costa es va convertir, ahir al vespre, en un indicatiu més que la Setmana Santa tarragonina escalfa motors. La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió va commemorar els 75 anys de la seva fundació amb la inauguració d’una exposició que repassa les vivències i l’evolució d’una associació que ha crescut en el temps. El seu president, Josep Francesc Ferrer, va subratllar que «l’any 1990, quan vaig assolir la presidència, teníem 82 socis i, ara, en som 620». Entre els fets més destacats de l’aniversari hi ha la recuperació del pas de l’escultor Lluís Maria Saumells, i que sortirà en processó el Dimecres Sant. Aquest, resguardat des del 2008 al Convent de les Carmelites, ja no es treia per Setmana Santa perquè la Germandat de la Passió en va obtenir una rèplica de Jordi Amenós, del primer Misteri de l’escultor Felipe de Coscolla. Cal recordar que aquest original es va cremar. 

Part de l'exposició al Refugi 1 del Moll de Costa. Foto: Germandat NPJP
Ferrer va animar la ciutadania a visitar l’exposició, ja que s’hi poden trobar «els quadres, els cartells, les banderes i els estris de la nostra història». Així, va recordar que el naixement de la Germandat va ser possible a través de la figura de Martí Marias Magriñá, qui aleshores era president de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle. «Va ser un 16 de gener de 1940 quan es va fundar la germandat en assemblea general», detallava. En l’acte també hi va participar el president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu; el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià; el regidor de Serveis Centrals, Pau Pérez; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adán; i el consiliari de la germandat i rector de la parròquia Sant Joan, mossèn Jordi Figueras. 

La germandat de la Passió sortirà en processó tres dies i amb tres passos diferents, ja que la rèplica d’Amenós continuarà sortint el Divendres Sant i el pas de l’Entrada de Jesús a Jerusalem, conegut popularment per La Borriquita, sortirà el Diumenge de Rams. Ferrer va recordar que «La Borriquita està pensada perquè tota la canalla, amb vesta o sense, pugui participar». 

D’altra banda, la germandat està organitzant una trobada de bandes, de cara al 22 de març, per celebrar el 25è aniversari. La presentació de l’opuscle serà el dia 21 de març. 

VÍDEO TAC12

Article escrit per Anna Fortuny i publicat a Més Tarragona, divendres 6 de març de 2015