divendres, 6 de març del 2015

UNA CAPSA FETA A MIDA PER A LES CONFRARIES

La Botiga de l’Artista Fet per Tu, ha creat les representacions dels confrares de les dotze associacions


La Setmana Santa de Tarragona ja pot arribar a tots els racons de la ciutat i de les cases dels seus ciutadans. Tot, gràcies a la iniciativa de tres tarragonins que han detectat una necessitat bàsica per als congregants: guardar elements com la medalla o el cordó –o cíngol– en un lloc segur. «Hem creat una capsa confrare que, a la vegada, és una representació dels confrares de les dotze congregacions», explica una de les creadores, Lourdes Pasqual. Al seu costat, també hi ha participat l’artista Gemma Robert i el jove David Domènech, qui s’ha encarregat de contactar amb les diferents confraries per rebre el seu suport. «Creiem que es pot utilitzar per guardar la medalla, però també es pot convertir un regal de Setmana Santa i acompanyar-lo amb un dels pòsters o una bossa de bunyols», afegeix Pasqual.

David Domènech, un dels impulsors
Foto: Cristina Aguilar, Diari Més Tarragona
La capsa està feta a mà i té una dimensió d’uns 50 centímetres d’alçada i uns 10 d’amplada. Així, es tracta d’un treball totalment manual, el projecte del qual va néixer al desembre, quan des de la Botiga de l’Artista. Fet per Tu van crear una capsa amb una imatge nadalenca.

L’artista Lourdes Pasqual reconeix que «molta gent ens havia comentat que tenia el cordó o la medalla mal guardada, i creiem que pot tenir una funció pràctica i de decoració a la vegada». Després de mesos de treball, han aconseguit donar vida a dotze figures que presenten tots els detalls de la vesta, les atxes, el cordó i la medalla de cada confraria. Els materials usats són, bàsicament, cartró i diferents tipus de teles.

La capsa confrare té un cost de 35 euros i es pot comprar a la mateixa botiga d’origen, o a altres botigues del centre i la Part Alta. També es poden aconseguir durant les presentacions dels opuscles de les diferents congregacions. De moment, els creadors tenen una producció d’un centenar d’unitats i continuen treballant per crear-ne de nous. «Volem que sigui un element identificatiu de la ciutat», explica Domènech.

Article escrit per Anna Fortuny i publicat a Més Tarragona, dijous 5 de març de 2015