dimarts, 17 de març del 2015

EL REI ATORGA EL TÍTOL DE REIAL A LA CONGREGACIÓ DEL DESCENDIMENT DE LA CREU

La junta havia demanat una audiència privada amb el monarca

Escut de la Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist
en el Descendiment de la Creu
La Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu ja pot posar al davant del seu nom, el títol de «Reial». Després de 65 anys portant la corona reial al seu escut, la visita de Felip VI d’ahir també va servir per aconseguir un títol que només la Casa Reial pot concedir.
Va ser al 2010 quan l’Assemblea General de l'entitat va aprovar sol·licitar el reconeixement Reial per fer honor a la corona de l’escut. D’aquesta manera, membres de la junta de la confraria estaven convidats ahir al dinar celebrat al Tinglado I del Moll de Costa i, en un acte privat a banda, la junta de la confraria es va poder aconseguir una audiència amb el Rei per tal de fer-los-hi entrega del títol. A partir d’ara, per tant, la confraria es passa a dir «Reial Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu».
La presidenta de la confraria del Descendiment, Victòria Arbeloa, va explicar ahir que havien pogut conversar «durant uns quinze minuts amb el rei» i que els va semblar «molt agradable i correcte». Assegura també que «es tracta d'un reconeixement als fundadors que donarà prestigi a l'entitat i augmentarà el que ja té la Setmana Santa Tarragonina».
L’Audiència amb el Rei l’havia demanat l’abanderat d’enguany de la confraria, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, qui és qui «ha intervingut perquè ens el donessin i, per tant, se li ha d’agrair a ell», va explicar Arbeloa. 
D’aquesta manera, la congregació se suma a la categoria que ostenten la Reial Germandat de Jesús de Natzarè, des de 1914 per part del rei Alfons XIII, i la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist que té el títol de Reial des del 1917, atorgat pel mateix monarca.