dimecres, 18 de març de 2015

LA DEVOCIÓ DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT CENTRA LA PRESENTACIÓ DE L’OPUSCLE

Sofia Mata de la Cruz va ser l’encarregada de presentar l’opuscle

Portada Opuscle
L’església de Natzaret va acollir, ahir al vespre, la presentació del programa de la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, de la mà de Sofia Mata de la Cruz. Aquesta, va centrar el seu discurs en la devoció de la Mare de Déu de la Soledat. «És una de les més antigues a tot Espanya. Crec que la primera vegada que la Mare de Déu de la Soledat va sortir a Tarragona va ser al segle XVII, però a l’Estat hi ha mostres de devoció des del segle XIII», va explicar. A la vegada, Mata va destacar «el patrimoni immaterial que constitueix la tradició», tot i que va recordar que «no hem d’oblidar que la Setmana Santa és una mostra d’unes creences molt firmes i de vegades es tendeix a reduir-ho a un element només folklòric».
Per la seva banda, la priora de la Congregació, Maria Dolores Nolla, va subratllar «el bon estat de salut» de l’entitat assenyalant el pas «d’àvies, mares, filles i nétes». Enguany, la Congregació celebra els 25 anys del Pas de la Soledat portat a espatlles, fet que en conseqüència també ha donat lloc al 25è aniversari de la Banda de Timbals. Diverses congregants van aprofitar l’acte d’ahir per destacar la visita de l’entitat a l’Abadia de Montserrat. «Hem d’agrair l’esforç dels portants que van fer possible que la Soledat arribés fins a Montserrat. Els podies veure plorant de l’emoció», va detallar Maria Antònia Blanco.

Joaquim Julià, Josep Queraltó, Victòria Pelegrín, Maria Dolores Nolla , Sofia Mata i Albert Vallvé
Fotografia: Cristina Aguilar/Més Tarragona
La presentació del programa, el qual destaca per un elevat volum de fotografies, va comptar també amb la presència del president Josep Queraltó; el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià; el vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé; i la regidora de l’Ajuntament Victòria Pelegrín.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, dimecres 18 de març de 2015

VÍDEO TAC12

Cap comentari:

Publica un comentari