dijous, 19 de febrer del 2015

NOU IMPULS AL MUSEU PERMANENT DE LA SETMANA SANTA

El Museu de la Setmana Santa de Tarragona, situat a l'Església de Sant Agustí, obrirà les seves portes de manera provisional d'aquí a dues setmanes. De moment, el temple de la Rambla Vella està ultimant els detalls per poder instal·lar en els pròxims dies la seu de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa, actualment situada a la Casa dels Concilis del carrer de les Coques. D'altra banda, Joaquim Julià, president de l'Agrupació, va explicar que s'està treballant per obrir altres esglésies que guarden misteris.

Presentació del cartell 2015 ahir a l'Ajuntament. Fotografia: Tarragona21
Segons Julià, la intenció és que, després de l'estiu, es començarà a parlar de la futura museïtzació definitiva de l'Església de Sant Agustí. «Cal ressaltar tot el patrimoni que té la nostra ciutat», va comentar el president. També va parlar del treball en xarxa que s'està duent a terme entre entitats i institucions per «fer de la Setmana Santa tarragonina un referent». Julià es va referir a les noves peanyes d'assaig elaborades pels alumnes de soldadura, i ha assegurat que aquest any no canviarà el recorregut de la processó del Divendres Sant, encara que s'estudiaran opcions per a les properes edicions.

Patricia Anton, regidora de Turisme de l'Ajuntament tarragoní, va assegurar que el consistori està treballant perquè la Setmana Santa sigui nomenada ‘Fiesta de Interés Turístico Nacional’ pel govern de Madrid.

Cartell de la Setmana Santa 2015

Tot això va tenir lloc ahir durant la presentació del cartell de la Setmana Santa d'aquest any. La fotografia, obra d'Oriol Ventura, mostra l'escena del Crist de la Sang entrant a l'església de Natzaret, custodiat pels Armats de la Sang, després de la processó del Divendres Sant.


Tot i la presentació als mitjans de comunicació, no serà fins demà al vespre quan el cartell serà presentat oficialment en un acte que tindrà lloc a partir de les 20h. a l’església de Sant Agustí. Seguidament donarà inici un concert de marxes processionals emmarcat dins el 5è. Festival de Música de Setmana Santa. La Banda Unió Musical serà la que interpretarà peces tan conegudes com ‘Hosanna in Excelsis’, ‘Mektub’, ‘Esperanza y Macarena’ i com no, la nostra ‘Setmana Santa a Tarragona’ de Juan Bta. Meseguer.

(Marxa Setmana Santa a Tarragona. Unió Musical de Tarragona, concert cartell 2012)
Aquest acte també inclourà com de costum el ja tradicional acte de l’Encesa de la Llum, on representants de les 12 associacions de Setmana Santa encendran els ciris que seran col·locats a l’altar major, al so d’una marxa processional.   

Visions de Setmana Santa

Aquest dissabte tindrà lloc a la mateixa església de Sant Agustí la 33ena. edició de les Visions de Setmana Santa coorganitzades per l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa i la Cofradía del Cristo del Buen Amor i Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista. Aquest acte que donarà inici a les 20h, una delegació vinguda de Jaén ens presentarà la seva Setmana Santa.