dimecres, 9 d’abril del 2014

XAVIER NOVELL DESTACA LA FORÇA EVANGELITZADORA DE LA PIETAT POPULAR

L'acte va comptar amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell
Foto Cristina Aguilar. Diari Més tgn 
La Reial Germandat de Jesús Natzarè va presentar el seu opuscle, ahir dimarts, de la mà del bisbe de Solsona, Xavier Novell, qui va ser el presentador de l’acte. L’església de Sant Miquel del Pla es va convertir en l’escenari perfecte perquè la germandat pogués exposar el resum del darrer any, rere un lema esperançador envers la difícil situació econòmica que s’està patint.
El cor de l’entitat va iniciar l’acte interpretant dos temes. Així, el grup d’infants va presentar-se com una mostra del bon estat de salut de la germandat. La presidenta de l’agrupació, Maria Eulàlia Veà, va destacar que «l’entitat segueix tant viva com sempre i la crisi no ens ha d’impedir poder dur a terme la nostra tasca de treballar per la Setmana Santa». Amb aquestes paraules, Veà va resumir les activitats del grup del durant el 2013, i en va destacar la celebració dels trenta anys de Banda de Timbals i del Cor d’Aspirants. A més, va agrair la col·laboració de diverses entitats a l’hora de «restaurar el pas de Jesús de Natzarè amb la participació de l’artista restaurador Eustaqui Vallès, i la donació de la Creu de Jordi Llorach».
Portada de l'opuscle
La intervenció del bisbe de Solsona va ser molt aclamada pel públic assistent. Xavier Novell va ser presentat com «un bon noi» i es va centrar en destacar «la força evangelitzadora de la pietat popular». Sota aquest pretext, va estructurar un discurs que buscava reflexionar al voltant del treball del Papa II. Així mateix, va explicar que a Solsona no existeix una tradició de processons de Setmana Santa, però va assegurar que «tradicions com aquestes estan en creixement, perquè, en el fons, la gent ja ha passat l’època de racionalització de la fe i està buscant la part més afectiva». Amb tot, va manifestar que les processons de Setmana Santa «parlen del cor de Jesús a la vida». Amb un missatge esperançador, va defensar que la pietat popular s’ha convertit en un «gran instrument evangelitzador». L’acte també va comptar amb la participació del consiliari de la germandat mossèn Josep Ribot, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals Joan Aregio, el subdelegat del govern Jordi Sierra, el vicepresident de la Diputació Albert Vallvé i el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Joaquim Julià.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimecres 9 d'abril de 2014 per Anna Fortuny