dimarts, 1 d’abril del 2014

LA SALLE CELEBRA ELS 20 ANYS DELS PORTANTS DE L'ORACIÓ A L'HORT

Familiars i portants es van aplegar per gaudir de la  posada en marxa de
l'exposició. Foto Cristina Aguilar. Diari Més
L’Associació la Salle de Tarragona està d’enhorabona amb la celebració del vintè aniversari dels portants a espatlles del pas de l’Oració de Jesús a l’Hort, i els quinze anys que fa la banda de timbals de la mateixa agrupació.
Un dels primers actes dedicat a commemorar aquestes celebracions és la inauguració d’una exposició fotogràfica que repassa l’evolució de l’entitat de Setmana Santa. Aquesta es va inaugurar ahir dilluns i se situa al vestíbul del Seminari de Tarragona. L’acte va comptar amb la presència de l’arquebisbe, Jaume Pujol, i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.
A més, el president de l’Associació La Salle –i també president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa–, Joaquim Julià, va subratllar la regeneració de l’associació. Així, va destacar que «els joves que van començar com a portants ara són els pares que porten els fills».
Més d’una cinquantena de persones es van aplegar fins a la Part Alta de la ciutat per presenciar l’esdeveniment. En un ambient distès i familiar, l’alcalde es va comprometre a participar al costat dels portants de la Salle en la festivitat de l’any que ve, «sempre i quan no sigui pel Divendres Sant». Amb aquestes paraules, Ballesteros va respondre a la proposta d’un dels portants del Pas de l’Oració de Jesús a l’Hort.
Entre els curiosos s’hi podia trobar una majoria d’exalumnes de l’escola i socis de l’entitat que es rebuscaven entre les fotografies. En aquestes s’hi podia veure situacions familiars i de grup, que s’allunyen de la solemnitat de les processons. Amb tot, desenes de fotografies reflecteixen les diferents èpoques de l’entitat. El president de l’associació, Joaquim Julià, també va assegura que Tarragona presenta una «bona salut» en termes de Setmana Santa.
L'alcalde i l'arquebisbe, Jaume Pujol, van presidir l'acte
Foto Cristina Aguilar. Diari Més
Pel que fa a La Salle, Julià va explicar que compten amb prop de 2.500 socis. Així, assegurava que busquen oferir una «elevada qualitat» dels actes de Setmana Santa i, sobretot, «la participació de l’alumnat, el qual aconsegueix que la celebració es mantingui com un element viu». A més, Julià va destacar que, amb l’entrada de la banda, també «s’ha donat un relleu entre portants i timbalers». A nivell d’estructura, la banda de timbalers està formada per una trentena de músics, mentre dotze portants duen el pas a espatlles i setze persones es van alternant per acompanyar el pas per les bandes. Amb tot, el proper 12 d’abril el pas serà exposat a l’Església de Sant Agustí.

Més que una associació
Joaquim Julià també va destacar que l’associació es caracteritza per realitzar activitats de forma habitual, com és la representació d’Els Pastorets per les festes de Nadal. Així mateix, l’associació realitza excursions i viatges per a alumnes i exalumnes periòdicament. L’Associació presentarà el seu programa de Setmana Santa aquest dijous a les vuit del vespre al Santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor. El presentador de l’acte serà Sergi Baches.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimarts 1 d'abril de 2014 per Anna Fortuny