dimecres, 2 d’abril del 2014

LA CONGREGACIÓ DE LA SANG PRESENTA UN OPUSCLE QUE RECORDA LES BEATIFICACIONS I L'ANTIC PAS DE LA FLAGEL·LACIÓ

Marisa Jiménez va ser l'encarregada de presentar l'opuscle
Foto. Cristina Aguilar. Diari Més
La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist va dur a terme la presentació oficial del seu programa ahir dimarts. L’església de Natzaret de Tarragona es va convertir en l’escenari del programa La sang 2014 presentat per la directora del Centre Tarraconense –el qual està estretament lligat amb la congregació– Marisa Jiménez.
El programa d’aquesta edició presenta diversos articles de personalitats del relleu tarragoní, entre els quals s’hi troba mossèn Manuel Fuentes. Aquest és l’encarregat d’un dels textos en el qual se subratlla que quatre de les persones beatificades durant el mes de novembre, formaven part de la congregació. El president de l’entitat, Josep Maria Fortuny, va subratllar el fet que Marisa Jiménez era la primera dona que presentava l’opuscle de la congregació. Fortuny va destacar que l’organització de la recollida de Divendres Sant d’enguany variarà. Així, atès que nou entitats de la Setmana Santa exposaran els seus passos a l’Església de Sant Agustí, el trajecte de recollida i reunió de tots els elements de la processó es modificarà. 
Portada de l'Opuscle
Fortuny explicava que, des de 1550, l’entitat ha estat l’encarregada de recollir i dur a terme la processó. Tot i això, el recorregut de la processó del Sant Enterrament serà el mateix que cada any, de manera que començarà i s’acabarà a l’Església de Natzaret.
La directora del Centre Tarraconense, Marisa Jiménez, va subratllar diversos capítols del programa. Entre aquests, va posar d’exemple l’article sobre la història i vida del pas antic de la Flagel·lació, confeccionat pel congregant Daniel Pallejà. Aquest Pas de la Flagel·lació va ser construït per l’escultor català Josep Campeny i explicava que «el pas en qüestió, va ser destruït durant la guerra civil i enguany es compleix el centenari de la seva realització». Jiménez també va posar en relleu el paper de la congregació envers la infància. Així mateix, Jiménez manifestava que la celebració de la Setmana Santa és «un lloc de tradició familiar, en el que al devoció passa de pares a fills».
Per la seva banda, el president també va subratllar el protagonisme de les beatificacions durant l’any 2013 i va detallar que, part de la bona salut de l’entitat es dóna per «l’entrada de nous congregats que volen participar a la banda de timbals o com a armats». Actualment, 41 armats desfilen per la Setmana Santa, després que l’any passat, ciutadans i entitats, apadrinessin vestits i cascs per tal de renovar el vestuari. L’acte va anar acompanyat de mossèn Josep Queraltó, el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià, i de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

Recollida d’aliments
Des de la congregació, també posaven en relleu activitats que relacionen l’entitat amb el barri i la ciutat. Així, Josep Maria Fortuny, va destacar que una de les funcions del grup és la de «recollir aliments». A principis d’any, van entregar prop de 1.000 litres de llet a la Casa del Transeünt de Tarragona. Fortuny assegurava que, durant el 2014, seguiran desenvolupant activitats d’aquest tipus per tal de contribuir a la difícil situació que s’està vivint.

Demà, l’Associació La Salle serà l’encarregada de presentar l’opuscle, amb Sergi Baches. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a l’Església de Jesús i Maria.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimarts 2 d'abril de 2014 per Anna Fortuny