dimecres, 26 de març del 2014

EL DIARI DE TARRAGONA PRESENTA EL COL·LECCIONABLE "TRESORS DE LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA"

Com bé apunta el cronista oficial de la Setmana Santa de Tarragona, l'historiador Josep Maria Sabaté, «la Setmana Santa de Tarragona ha aconseguit ja una projecció internacional que l'acredita com la més important de Catalunya i una de les més peculiars d'Espanya». Per aquest motiu, la Setmana Santa tarragonina opta a ser declarada «Fiesta de interés turístico nacional», un reconeixement més que merescut i que implicaria una major projecció tant a nivell estatal com internacional.
Diari de Tarragona, com indiscutible líder de difusió en les comarques tarragonines, vol donar suport al cent per cent aquesta candidatura i implicar-se en una cosa tan significatiu per a milers de tarragonins com és la seva Setmana Santa, amb les presentacions d’opuscles, actes musicals, Via Crucis i, sobretot, amb la impressionant processó del Sant Enterrament del Divendres Sant.
Aquest suport i aquesta implicació es plasmaran, a partir de dimecres 2 d'abril, en una sèrie de dotze quaderns de vuit pàgines cadascun en què han col·laborat les pròpies confraries.

Ordre de publicació
Cada quadernet estarà dedicat a una de les dotze confraries i es publicaran en l'ordre en què processionen el Divendres Sant: la Sang (que l'obre amb la seva bandera), el dia 2 , i així successivament: Gremi de Marejants (dijous 3), La Salle (divendres 4), l'Associació del Pas de la Presa de Jesús (Confraria de Pescadors, el dissabte 5), la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista (diumenge 6), l'Ecce-Homo (dilluns 7), Nostre Pare Jesús de la Passió (dimarts 8), Jesús Natzarè (dimecres 9), el Descendiment (Dijous 10), Gremi de Pagesos (divendres 11), Sant Magí (dissabte 12) i la Soledat (diumenge 13, Diumenge de Rams).
Les vuit pàgines comptaran amb una selecció de les millors imatges del patrimoni de cadascuna de les confraries, detalls desconeguts o que no s'aprecien a simple vista dels passos, els processos de restauració d'alguns d'ells o de com es van crear de res altres passos nous, la evolució al llarg del temps dels misteris que han simbolitzat a cada confraria, un resum de la intensa història de cada una de les agrupacions i fotografies de les persones queden vida a les entitats: les seves bandes, els seus confrares, els seus portants, les seves directives...

Una sèrie de dotze capítols, amb quadernets extraïbles a tot color, imprescindibles tots i cada un d'ells per a cada un dels confrares i les seves famílies, per als amants de la Setmana Santa i per a qualsevol tarragoní que s'enorgulleixi del seu patrimoni. Una sèrie per guardar a casa i presumir de la més pura essència 'tarragonina'.

Presentació
La sèrie es presentarà el proper dilluns 31 de març a les 19.30 h. al Centre El Seminari (carrer de Sant Pau, 4), en un acte presidit per l'Arquebisbe, Jaume Pujol, on també hi assistiran els representants de les dotze confraries. L'acte estarà obert al públic, per tant, qualsevol persona interessada en la Setmana Santa o en el patrimoni de la ciutat tindrà dilluns una cita imprescindible.

Redacció del Diari de Tarragona