dilluns, 4 de març del 2013

LA PROCESSÓ DELS 110 ANYS DELS NATZARENS

Els natzarens van prendre dissabte al vespre els carrers de la Part Alta. El motiu, els 110 anys de la fundació de la Germandat. Ho van celebrar però d'una manera especial, inèdita, no van desfilar amb cap dels seus Misteris ni del seu titular Jesús Natzarè, ni tan sols amb el seu Sant Crist de la Parròquia de Sant Francesc. Ho volgueren fer amb el Sant Crist de la Sagristia de la Catedral de Tarragona per recordar que al segle XVIII aquest Crist estava a l'església de Sant Miquel del Pla, actual seu de la Germandat i lloc on es resguarden els seus passos. Amb la col·laboració del Capítol de la Catedral i especialment del seu president Degà Monsenyor Miquel Barberà Anglès, la Germandat obtingué el permís per traslladar la imatge en processó. 

I així ho van fer, instants abans de les 19h a l'altar Major de la Catedral reposava la talla anònima al damunt d'un cadafal construït expressament per l'acte processional i escortat pels portants mentre el Cor Al·leluia entonava diferents peces sacres. 
Els natzarens i participants d'altres confraries abillats amb la corresponent vesta i alguns també amb la cucurulla acompanyaren al Sant Crist fins a l'interior de l'església de Sant Miquel del Pla. L'Arquebisbe de Tarragona Dr. Jaume Pujol i Balcells, diferents clergues de la ciutat i una representació del consistori també participaren a l'acte. Desprès de resar unes oracions i de fer l'adoració al Sant Crist, la comitiva va retornar pel mateix camí que havien fet fins a la Catedral on tornaren a dipositar el Sant Crist dins la Sagristia.

Podeu veure més fotografies de l'acte clicant aquest enllaç: Processó Commemorativa 110 Anys dels Natzarens (02.03.2013)