divendres, 12 de febrer del 2016

PRESENTAT EL CARTELL SETMANA SANTA TARRAGONA 2016

Cartell de la Setmana Santa 2016
Aquest matí s'ha presentat el cartell de la Setmana Santa del 2016. Enguany la cartelleria s'ha fet amb una fotografia de Lluís Amenós en la que es poden veure els penitents al Carrer Sant Pau de Tarragona durant la processó del Sant Enterrament. El President de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa ha explicat que s'ha escollit aquesta fotografia perquè "els penitents són un fet distintiu i característic de la Setmana Santa tarragonina".

Novetats
En la presentació del cartell, el president de l'Agrupació de Setmana Santa ha donat a conèixer diversos detalls i novetats pel que fa als actes de la Setmana Santa d'aquest 2016.
Per primera vegada la Cofradía del Cristo del Buen Amor tindrà una processó pròpia. Es farà el proper dia 19 de març, el dissabte de passió, el dia abans del diumenge de Rams. A partir de les set de la tarda, els membres de la confraria celebraran la seva processó pels carrers del Barri de la Part Baixa, entre el Carrer Reial i la plaça dels Infants.
D'altra banda, la recollida dels passos serà més àgil i s'intentarà reduir una hora. Es pretén que els passos que s'esperaven al carrer Cós del Bou no cal que esperin els armats per pujar a la plaça del Rei, com es feia fins ara, sinó que un cop que els armats els hagin recollit al principi, ja tenen "via lliure" per pujar fins a la plaça.
Per últim, el pregó de Setmana Santa es canvia de de dia, d'ubicació i d'hora. Enlloc de celebrar-se el diumenge de Rams, es farà el diumenge abans, i enlloc de fer-se pel matí i a l'Ajuntament es farà per la tarda i a l'Església de Sant Agustí. Enguany, el pregoner serà Enric Vendrell, el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat.
Aquest vespre, el cartell serà presentat al públic a l’església de Sant Agustí, en un acte que inclourà la tradicional ‘Encesa de la llum i el concert de la Banda Unió Musical que interpretarà marxes de Setmana Santa. D'entre aquestes marxes, destacarà la marxa ‘Setmana Santa a Tarragona’ de Joan Baptista Messeguer. 

Visions de Setmana Santa
Recordem que demà tindrà lloc les XXIV VISIONS DE SETMANA SANTA, amb la participació de la Pontificia, Real e Ilustre Cofradía en Nuestro Padre Jesús en el Doloroso Paso del Prendimiento y Esperanza de la Salvación de las Almas (Californios de Cartagena).
L'acte tindrà lloc a l'església de Sant Agustí, a les 20 h, i és organitzat per la Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, i per l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona.