Els Vídeos

TARRAGONA, UNA SETMANA SANTA DIFERENT

DVD editat l'any 2007 per l'"Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona".
És un magnífic repàs de la Setmana Santa de la ciutat amb imatges de les celebracions, confraries, misteris, viacrucis, processons i celebracions litúrgiques.
LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA EN EL  TEMPS

DVD editat l'any 2006 per l'"Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona". Aquest documental, fruit d'un llarg treball de recerca de Santiago Canillas i Amate i Carles Mallol i Parga, representa una aportació audiovisual en la història de la Setmana Santa Tarragonina pel que fa al segon i tercer quart del segle XX. 

Les diferents filmacions aportades per aquest documental són aportacions de Josep M. Aleu i Viñas, Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona, Ramon Agulló i Solà, Bernabé Bernabé i Solé, Albert Casas i Artiol, Ambrós Domingo i Murtra, Filmoteca Nacional (NO-DO), Josep M. Gibert i Virgili, Museu d'Història (Ajuntament de Tarragona), Joan Olivé i Martí, Lluís Oliver i Montalbán, Joan Rosell i Carol, i Josep Sabat i Brasó, els quals han cedit les seves fotografies i filmacions.

1935. RECOLLIDA DE MISTERIS


És l'audiovisual més antic que es conserva de la Setmana Santa tarragonina. Aquest enregistrament va ser fet per Josep Maria Gibert Virgili, confrare de la Reial Germandat de Jesús Natzarè.  1948. IMATGES DEL NO·DO. SEMANA SANTA EN ESPAÑA. N. 274-A


Amb data de 5 d’abril de 1948 i amb el número de registre 274-A te una durada d’uns cinc minuts aproximadament. Comença amb unes imatges del Santísimo Cristo de El  Pardo, segueix amb les imatges de la Setmana Santa tarragonina i la Semana Santa de Múrcia.
1955. IMATGES DEL NO·DO. ESTAMPAS DE SETMANA SANTA. N. 536

Data del 17 d’abril de 1955 amb el número de registre 536. Aquest no estava dins el No·Do habitual, sinó en un especial titulat “Imágenes”. Apareixen també les celebracions de la Setmana Santa de Marchena, Cádiz, Múrcia i Sevilla. 

1959. IMATGES DEL NO·DO. ESTAMPAS DE SETMANA SANTA. N. 848-A

Data del 6 d’abril de 1959 amb el número de registre 848-A. En aquest documental apareixen també  les celebracions de Salamanca i Valladolid. 

Al final del mateix li falten 5 segons, per error de la cessió de les imatges de la Filmoteca Nacional.  
1956. PROCESSÓ DE DIVENDRES SANT

Extracte de la  pel·lícula "Tarragona, Balcón del Mediterráneo". Produïda l'any 1956 per l'Ajuntament de Tarragona, realitzada per Carmelo Martínez, amb fotografia de F.P. Serra i la veu de Josep. Maria Tarrasa. 

A causa del pas del temps, l'àudio no és de gran qualitat. 
2000. PROCESIÓN DEL SANTO ENTIERRO. tve

Retransmissió per "La 2" de Televisión Española i pel seu "tve Canal Internacional" de la Processó del Sant Enterrament el Divendres Sant.
2001. JESUS IN TARRAGONA

Durant la Setmana Santa del 2000, any en que la processó va ser retransmessa per tve i que heu pogut veure en el vídeo anterior, un grup de reporters de la cadena austríaca de televisió ORF va venir a Tarragona a gravar aquest reportatge. El blog de la Setmana Santa TGN ha recuperat aquest reportatge emès per la cadena l'any 2001 i us l'oferim tot seguit passant a formar part de la nostra videoteca.


2000. MOMENTS DE PASSIÓ

Història de  la Germandat de Nostre Pare Jesús de la  Passió. Vídeo editat l'any 2000 en motiu de les Visions de Setmana Santa que organitzà la Germandat. Vídeo realitzat per ENFOC fotografia i vídeo.

2003. NATZARENS

Història de  la Reial Germandat de Jesús Natzarè. Vídeo editat l'any 2003 en motiu de les Visions de Setmana Santa que organitzà la Germandat. Vídeo realitzat per ZAS vídeo produccions S.L.


TROBAREU MÉS VÍDEOS AL NOSTRE