dilluns, 29 de juny de 2015

ELS BISBES ESPANYOLS, A FAVOR DE LA PROPOSTA PAPAL D’UNA DATA FIXA PER A LA SETMANA SANTA

Creuen que la iniciativa seria ben acollida pels fidels i les confraries

Diversos bisbes espanyols van donar suport el passat dijous a la proposta del Papa Francesc d'establir una data fixa en el calendari per celebrar la Setmana Santa de manera que tots els cristians celebrin la resurrecció de Jesucrist el mateix dia i consideren que seria ben acceptat al nostre país.
Abans d'entrar a la reunió de la Comissió Permanent dels bisbes espanyols, que es va celebrar el passat dijous i divendres a la seu de la Conferència Episcopal, l'arquebisbe de Santiago de Compostel·la, Julián Barrio, va precisar en declaracions a Europa Press que es tracta d'una qüestió que "s'està pensant" però creu que "si el Papa ja ho ha anunciat, és possible que es porti a efecte".

El Papa Francesc amb els líders ortodoxes. Foto: El Periodista Digital
Per la seva banda, l'arquebisbe de Toledo, monsenyor Braulio Rodríguez, va indicar que estarà d'acord amb "el que pensi el Papa" i que si ho posa a debat, debatrà. "Jo no tinc cap opinió, el que el Papa pensi. Si ho posa a debat, doncs ja debatrem", ha precisat, per remarcar que "la Pasqua és la Pasqua".
En tot cas, veu "comprensible" la proposta del Pontífex perquè ho fa pensant que "pot ser millor tant per als catòlics com per als ortodoxos". A més, va recordar que és un tema que porten parlant "moltíssim temps" tot i que reconeix que "potser és complicat" posar-se d'acord en una data fixa.
En aquest sentit, l'arquebisbe castrense, monsenyor Juan del Río, va apuntar que "el diàleg serà llarg" i pensa que seria "perfecte" si arribessin a un acord entre les esglésies. "No hi ha cap inconvenient, no va en contra de cap dogma", assegura.
No obstant això, va insistir que "no és tan fàcil" sobretot per la part de les esglésies orientals ja que no tenen la mateixa estructura que l'Església llatina, ni una autoritat homòloga al Papa Francesc i caldrà parlar-ho "una per una".
D'altra banda, el bisbe de Guadix, Ginés García Beltrán, va valorar positivament que Francesc vulgui unir tots els cristians en la celebració de la Pasqua.
"Si el Papa busca que ens unim tots els cristians en una mateixa data, que no sigui les esglésies d'Orient una data i els catòlics llatins altra, em sembla bé", va matisar.
Preguntats per si creuen que seria ben acollida a Espanya la proposta de celebrar sempre la Setmana Santa la segona setmana d'abril, els prelats van respondre afirmativament perquè consideren que tampoc hi hauria molta diferència.
"Per que no? Sempre cauria en la Primavera, el que variaria seria poc", va subratllar Del Río, igual que el bisbe de Guadix qui va dir que els andalusos "no tindrien problema" perquè "en el Sud, la Setmana Santa es celebrarà sempre", independentment de la data. El mateix pensa l'arquebisbe de Santiago: "Jo espero que bé perquè tampoc hi ha molta variació", afirma.
A dia d'avui la Conferència Episcopal Tarraconense no s'ha pronunciat encara sobre aquest tema. De moment, el Diumenge de Resurrecció de 2016 es celebrarà el 27 de març. Amb la nova proposta, passaria al 10 d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari