dimecres, 1 d’abril del 2015

LA GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ LLUEIX LA RESTAURACIÓ DEL MISTERI MÉS ANTIC

La processó de Dimarts Sant va sumar prop de 300 congregants pels carrers de la Part Alta 

Centenars de persones van aplegar-se pels carrers de la Part Alta per viure la devoció. Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
La Reial Germandat de Jesús Natzarè va demostrar, ahir al vespre, el bon estat de salut amb prop de 300 persones que van donar vida a la processó del Dimarts Sant. Així, després del Viacrucis per l’interior de l’església de Sant Francesc d’Assís, petits i grans van omplir els carrers de la Part Alta. La principal novetat de la processó va ser poder estrenar la restauració i la peanya del misteri més antic de l’entitat, el pas de Jesús Natzarè. La presidenta de la germandat, Maria Eulàlia Veà, va explicar que «els germans Llorach ens van fer entrega de la nova creu l’any anterior i, finalment, hem decidit lluir-la, juntament amb la nova peana i la restauració de totes les imatges que componen el misteri».
Veà va recordar que la processó va néixer arran del Viacrucis que l’associació celebrava el Dimarts Sant. «Vam optar per fer una processó i incorporar els tres passos amb el Sant Crist cap als anys vuitanta», detallava. De fet, la germandat va néixer l’any 1903 i va ser l’any 1907 quan el pas de Jesús Natzarè va fer la seva primera aparició.

El Viacrucis per l’interior de l’església de Sant Francesc va precedir la processó
Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
Així, al voltant de les vuit del vespre, els passos del Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures, van començar a sortir de Sant Francesc.

Com és habitual, un escamot dels armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang va acompanyar la processó, així com la Banda Infantil de Timbals, la Banda de Cornetes, gaites i timbals de la Germandat i una formació musical de ministrers.

Enguany, la germandat també ha introduït, per primera vegada, les cornetes en la Banda Infantil. Tot i això, ahir encara no van mostrar els seus avanços. De cara a l’any vivent, la germandat està estudiant renovar els vestits de les imatges de les verges del pas de Jesús Natzarè.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, dimecres 1 d'abril de 2015

VÍDEO DE TAC12