divendres, 20 de març del 2015

MULTITUDINÀRIA TROBADA DE BANDES PELS 75 ANYS DE LA GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ I 25 DE LA SEVA BANDA

La Part alta acollirà el diumenge l’acte, que comptarà amb 13 bandes i 500 timbalers repartits en tres itineraris

Cartell de la trobada de diumenge
La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió celebra aquest diumenge el seu 75è aniversari, i també el 25è de la seva banda de timbals i tarotes, amb una multitudinària trobada de bandes al que han estat convidades 13 formacions (11 de la Setmana Santa tarragonina, la de la Confraria del Sant Sepulcre de Torredembarra i la Banda Unió Musical de Tarragona) i en el que hi prendran part uns 500 timbalers.
L’acte s’iniciarà a les 10.30 des de la plaça de la Font, i s’ha buscat un recorregut i distribució de les actuacions diferents a qualsevol que s’hagi fet fins ara: s’instal·laran tres escenaris, un a la plaça del Rei, un altre a la plaça de la Pagesia i finalment un altre a la plaça de les Cols, i les bandes participants en cada un d’aquests tres escenaris tindran un recorregut diferent per la Part Alta.
Amb això es vol aconseguir facilitar al públic el seguiment de l’acte i que pugui anar canviant d’emplaçament si així ho desitja. A l’acabar els itineraris, totes les bandes es trobaran al carrer Major i es dirigiran en comitiva de nou fins a la Plaça de la Font, lloc on hi haurà un acte protocol·lari d’entrega de records i finalment un espectacular toc conjunt de totes les bandes que servirà per clausurar l’acte. Es calcula que la jornada acabarà sobre les 13.30 hores.

Història des de l’any 1940

La Germandat va néixer el gener de 1940, quan un grup de tarragonins il·lustres, molts d’ells lligats a Ràdio Tarragona, la decidiren fundar per donar cabuda a nous confrares que encara no participaven en la Setmana Santa.
A dia d’avui, la germandat aglutina a més de 600 socis. Per una altra banda, l’any 1989 la Germandat va decidir trencar amb la tradició de contractar bandes foranies i formà una banda pròpia que actualment la conformen 23 timbals i 8 tarotes. 

Redacció del Diari de Tarragona - Publicat el divendres 20 de març de 2015