dilluns, 9 de març del 2015

MÉS DE 150 TARRAGONINS ACOMPANYEN A LA VERGE DE LA SOLEDAT EN EL SEU PELEGRINATGE A MONTSERRAT

Per primera vegada, un pas de Setmana Santa entra a la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat

Fotografia: Daniel Pallejà
La Congregació de Senyores sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat va organitzar el passat dissabte un pelegrinatge al Santuari montserratí acompanyant el seu pas titular de la Verge de la Soledat. Més de 150 persones, entre senyores congregants, portants del pas, la Banda de Timbals del pas de la Soledat, familiars i representacions de les altres confraries tarragonines, van viatjar en autocars i cotxes particulars fins al santuari per celebrar un dels actes principals del 25è aniversari de portar el pas a espatlles i de la creació de la Banda de Timbals.

Els tres autocars i els cotxes particulars van partir des de Tarragona a primera hora del matí per arribar fins al santuari a les 11. En aquella hora es va celebrar la Missa Conventual on la Priora de la Congregació, Sra. Dolores Nolla, va presentar davant la comunitat i dels fidels presents el motiu de la seva pelegrinació.

Després d’acabada la Missa Conventual, i davant d’una gran expectació dels turistes que visitaven el recinte, es procedí a preparar i vestir la Verge de la Soledat que era situada al Passeig de l’Escolania, lloc fins on havia estat transportada amb camió.

A les 15.30h aproximadament es va iniciar -després d’una petita exhibició de la Banda de Timbals- la desfilada que portaria a la Verge de la Soledat fins a l’interior de la Basílica.
La desfilada fou solemne i una gran multitud de turistes i visitants captivats pel moment especial que s’estava produint, captaven amb les seves càmeres de fotografia i vídeo les espectaculars imatges en un marc tant incomparable com les muntanyes sagrades de Montserrat i l’entrada al recinte del Santuari i la Basílica.

La Verge de la Soledat a l'interior de la Basílica. Al fons, al  cambril, la Mare de Déu de Montserrat. Foto: Daniel Pallejà 
L’esforç i la perícia dels portants fou màxima davant les adversitats que se’ls hi plantejava aquesta pelegrinació. La forta pendent d’accés al recinte, les escales d’accés al atri i les làmpades baixes a la porta d’entrada de la Basílica va plantejar si més no, algunes dificultats que es solucionaren amb destresa. El mecanisme implantat al pas l’any passat que permet ajaure la verge sense haver-la de desmuntar va funcionar a la perfecció i d’aquesta manera, el pas va poder entrar amb tota solemnitat a l’interior de la Basílica.

Una Basílica plena de fidels esperava amb emoció l'entrada de la Verge de la Soledat que amb el compàs de les caixes xineses de la Banda de Timbals i l’emoció del moment reflectida a les cares dels portants, arribà fins davant de l’altar Major.

Després de la celebració de la Corona Dolorosa es va retornar el pas fins a la plaça de la Creu. Allà es va donar per acabada aquesta històrica pelegrinació que les congregants, portants i membres de la Banda de la Soledat de ben segur no oblidaran mai. 

VÍDEO TAC12