dimarts, 31 de març del 2015

EL VIACRUCIS DEL DESCENDIMENT, LA SALLE I SANT MAGÍ PORTA EL SILENCI

Prop de 400 congregants desfilen pels carrers de la Part Alta a un ritme lent i amb l’austeritat com a marca processional

El vent es va convertir en un dels acompanyants del Viacrucis, tot i l’elevada afluència de públic
Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona 
El silenci va inundar la Part Alta amb l’entrada del Viacrucis Processional, ahir al vespre. De la mà de l’Associació La Salle, la Reial Congregació del Venerat Cos de Nostre Senyor Jesucrist en el Descendiment de la Creu i la Confraria de Sant Magí Màrtir de Barcelona, els tarragonins van poder viure el viacrucis de Dilluns Sant que destaca per la seva austeritat.
El president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa i de l’Associació La Salle, Joaquim Julià, va assegurar que «cada any ens sorprenem amb la solemnitat que desperta». Prop de 400 persones reunir-se entre les tres confraries per recórrer els carrers de la Part Alta. La presidenta de la Reial Congregació del Descendiment de la Creu, Victòria Arbeola, va recordar que «aquest viacrucis el vam recuperar fa prop de vint anys, després de la davallada de la Setmana Santa». Cap als anys seixanta, «el Viacrucis sortia de l’església de Sant Pau i arribava a la coneguda com avinguda Navarra, a la plaça Imperial», explicava Julià. Amb la recuperació de la majoria d’actes de la Setmana Santa, la Confraria de Sant Magí es va incorporar al Viacrucis.

Els més petits també van formar part d’aquesta celebració. Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
Després de la celebració de l’Eucaristia a l’ermita de Sant Magí, al voltant de les vuit del vespre, el Viacrucis va iniciar el seu recorregut per punts com el pla de Palau, el pla de la Seu o l’Arc de Sant Llorenç, fins a retornar al Portal del Carro.
D’altra banda, Dilluns Sant també va comptar amb la tradicional jornada presbiteral, que va iniciar-se, ahir al matí, amb la missa crismal a la Catedral de Tarragona. Aquesta va ser presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol.

La Reial Germandat de Jesús Natzarè serà la protagonista d’avui. A partir de les set del vespre durant a terme la missa i el viacrucis per l’interior de l’església de Sant Francesc d’Assís. A partir de les vuit, s’iniciarà la processó pels carrers de la Part Alta amb un escamot dels armats de La Sang i els tres passos –El Cirineu, Jesús Natzarè i Jesús és despullat de les seves vestidures–, entre altres formacions.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, dimarts 31 de març de 2015

VÍDEO TAC12