dimarts, 3 de març del 2015

EL SANT ECCE-HOMO PRESENTA EL SEU OPUSCLE

El periodista, Enric Pujol, va ser l’encarregat de presentar el llibre de la Germandat del Sant Ecce-Homo, ahir

Joaquim  Julià, Enric Pujol, Elvira Ferrando, Josep Félix Ballesteros i el Padre Mario, a l'església de Sant Agustí
Fotografia: Cristina Aguilar, Diari Més Tarragona
La Germandat del Sant Ecce-Homo va celebrar, ahir al vespre, la presentació del seu opuscle. Ara bé, va ser la primera vegada que l’associació ho podia fer amb el seu pas al costat i a l’església de Sant Agustí. La presidenta de la germandat, Elvira Ferrando, va agrair la possibilitat de «reunir-nos amb els altres deu passos i poder parlar-vos amb la mirada del Sant Ecce-Homo al davant».

Portada de l'Opuscle
El periodista i escriptor, Enric Pujol, va ser l’encarregat de presentar el llibre de la germandat. El seu discurs es va centrar a destacar «l’ús de la paraula en la societat humana». Així, va manifestar que «un opuscle és un conjunt de paraules sentides i pensades, lligades i empresonades en motius gramaticals». A més, després d’haver dut a terme la presentació de fins a 19 llibres de la Setmana Santa de Tarragona, va concloure que «si agaféssim els llibres de totes les associacions podríem veure una semblança entre elles, però també una sèrie de particularitats». D’altra banda, Ferrando va destacar la celebració dels 25 anys de les figures del pas de l’Ecce-Homo, tallades per l’escultor Emili Solé. A la vegada, va agrair la col·laboració dels Armats, els quals són els encarregats de recollir els misteris i encapçalar la processó.

L’acte d’ahir al vespre també va comptar amb la presència del pare Mario Buonanno, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià. La Banda de Timbals i Sacs de Gemecs de la mateixa Germandat va tancar l’acte.

Un moment de la  presentació de l'acte. Fotografia: Cristina Aguilar, Diari Més Tarragona
VÍDEO TAC12
Article escrit per Anna Fortuny i publicat a Més Tarragona, dimarts 3 de març de 2015