dijous, 12 de febrer del 2015

LA SETMANA SANTA S’ALIA AMB EL PERE MARTELL PER DISPOSAR DE NOVES PEANYES PELS PASSOS

Aquest any n’estrenaran dos: el del Sant Enterrament del Gremi de Marejants i el de l’Oració a l’Hort, de la Salle.

Presentació del  Projecte Peanya. Foto Laura Casas
Es tracta d’estructures metàl·liques que faran servir pels assajos i evitar que hagin de desmuntar els misteris, com han fet fins ara. Així, de l’església de Sant Agustí, seu del Museu de la Setmana Santa, i de les altres esglésies, aquests passos només hauran de sortir per la processó, i estaran més protegits.
Les noves peanyes han estat realitzades per una quarantena d’alumnes del grau mitjà de soldadura i caldereria de l’institut tarragoní. Hi han treballat des de l’octubre per encàrrec de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa dins d’un dels mòduls formatius.
El director del Pere Martell, Àngel Miguel Rodríguez, ha destacat la unió de dues parts que són referents en allò a què es dediquen. Ells, en l’àmbit de la soldadura, i la setmana santa de la ciutat com una de les més importants del país. 
Des de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, el seu president, Joaquim Julià, ha dit que les noves peanyes permetran assajar en bones condicions sense desmuntar els misteris. Anuncia futures col·laboracions amb el Pere Martell: l’any vinent se n’encarregaran 3 o 4 més i es demanarà la seva ajuda a l’hora de fer la museïtzació de la seu de Sant Agustí. 

Les estructures, ara, es faran servir pels assajos però acabaran substituint les actuals, d’uns 25 anys.

Nova peanya d'assaig per al Pas de l'Oració a  l'Hort. Foto:  Laura Casas

Nova peanya d'assaig per al  pas del Sant Enterrament. Foto: Laura Casas
Article escrit per Laura Cases i publicat al web de Tarragona Ràdio, dimecres 11 de febrer de 2015
http://www.tarragonaradio.cat/noticia/la_setmana_santa_salia_amb_el_pere_martell_per_disposar_de_noves_peanyes_pels_passos/35963