diumenge, 6 d’abril del 2014

L'OPUSCLE DEL CRISTO DEL BUEN AMOR RET UN SENTIT HOMENATGE A JOSÉ MANUEL NÚÑEZ DOMÍNGUEZ

El passat divendres l’església de Sant Nicolau de Bari es va omplir de gom a gom per assistir a la presentació de l’opuscle de la Cofradía.

Josep Ignasi Boada va ser l'encarregat de presentar l'opuscle. Foto M.R.
El record de José Manuel Núñez, expresident ja desaparegut de la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, va estar present durant la presentació de l’opuscle realitzat a la seu de la Cofradía, l’església de Sant Nicolau de Bari. «Cojamos su testigo, lo debemos llevar con orgullo y aprendamos de él», comentava Josep Ignasi Boada, presentador de l’acte i expresident de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, referint-se a José Manuel Nuñez.
José Maria Santiago, president de l’associació, defineix l’opuscle com «un momento de reencuentro con las vivencias del año anterior». A més, va dedicar un sentit homenatge a la figura de José Manuel Núñez, definint-lo com «un semanasantero de corazón».
Portada de l'Opuscle
«El carácter de este opúsculo es el mismo de los otros 18». Així feia referència Josep Ignasi Boada a la majoria d’edat de l’opuscle anual. El presentador  de l’acte va assegurar que «no se entendería Tarragona sin la Setmana Santa, ya que es una tradición profunda, sentida y firme». Boada va destacar les infinites activitats que organitza la Cofradía del Cristo del Buen Amor, que «sirven para mantener viva la entidad».
Tres son els elements que Josep Ignasi Boada destaca de l’opuscle: l’amplia documentació gràfica, es a dir, les imatges, el gran nombre d’anunciants i, per últim, la qualitat de l’edició. El discurs del presentador va començar explicant que l’opuscle es «un elemento primordial, que une la cofradía y expande su personalidad». 104 pàgines de l’opuscle amb els actes, la memòria d’activitats realitzades durant el 2013, la crònica del 26 Encuentro Nacional de Cofradías Penitenciales, i una sensació de record permanent a José Manuel Núñez donen contingut a l’opuscle d’enguany.  

Article publicat al Diari de Tarragona dissabte  5 d'abril de 2014 per Carla Pomerol