divendres, 14 de març del 2014

LA BANDA DE CORNETES, GAITES I TIMBALS DELS NATZARENS CELEBRA EL TRENTÈ ANIVERSARI

La Banda de timbals compta amb una trentena d'instrumentistes
Foto Fer-Vi
La celebració dels actes de la Setmana Santa d’aquest 2014 compten amb la celebració del trentè aniversari de la banda de Cornetes, gaites i timbals de la Reial Germandat de Jesús Natzarè de Tarragona. L’acte principal de commemoració se centra en un concert que tindrà lloc el proper diumenge 6 d’abril a l’Antiga Audiència.
Un dels representants de la banda, Lluís De la Cuadra, detalla que la celebració dels trenta anys «també equival a l’aniversari de trenta sortides» com a agrupació musical. Així, De la Cuadra recorda que l’any 1984 la Germandat tarragonina es va situar com la primera en introduir una banda que va començar amb només instruments de percussió. A partir del segon any de vida, les cornetes ja van passar a formar part d’una banda, que poc a poc va anar augmentant la desena de membres. El representant detalla que, a dia d’avui, «la banda està formada per 35 membres, la majoria dels quals entren en contacte, per primer cop amb timbals, gaites i cornetes». La presidenta de la Germandat, Maria Eulàlia Veà, explica que l’agrupació compta amb prop de 1.600 socis i destaca que, a través de les activitats musicals que proporciona la banda infantil, «cada vegada creix més el nombre d’infants de l’agrupació». Així, en total, els germans Natzarens presenten la banda gran –que acompanya el pas de Jesús de Natzarè–, la banda infantil i la coral d’aspirants, formada per una vintena d’infants. 
El llistat d’actes donarà el tret de sortida amb una taula rodona que tindrà lloc el proper 5 d’abril a les dotze del migdia, a l’Església de Sant Miquel del Pla. Rere el títol “La música, element integrador de Setmana Santa” el tarragoní Carles Llorach moderarà una xerrada que posarà en relleu les tradicions musicals de la ciutat.
El diumenge 6 d’abril, l’Antiga Audiència serà l’escenari del concert de commemoració dels 30 anys, amb la presència de les bandes gran i infantil dels Natzarens, i les convidades Banda de Natzarens de la Passió de Tortosa –formada per dolçaines i tambors– i la Banda de Gaitas del Centro Gallego de Barcelona.
Amb tot, la presidenta de la Germandat destaca que un dels elements que els va diferenciar és el vestit. En crear la banda, van decidir abillar-se amb espardenyes de pagès i una caputxa negre a l’estil botxí, per mantenir l’anonimat.
En el sí dels actes de Setmana Santa, la Germandat durà a terme la processó de Natzarens el dimarts 15 d’abril.

Article publicat al Diari Més Tarragona, divendres 14 de març de 2014 per Anna Fortuny