dimarts, 11 de març del 2014

COMENÇA LA COMPTE ENRERE PER LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA

Patrícia Anton i Joaquim Julià presentant el Cartell de la  Setmana Santa
tarragonina. Foto. Mauri Fernàndez
Divendres es va celebrar el primer acte de la Setmana Santa tarragonina. La sala d'actes de l'Ajuntament va ser l'escenari escollit per presentar el Cartell de la Setmana Santa de Tarragona 2014, de l'autor Carles Mallol Parga. El cartell mostra la imatge de Nostre Pare Jesús de la Passió a l'interior de la Catedral de Tarragona. La atenció de l'estampa es centra en la recent restaurat rosetó de la Catedral i el dit de Jesús. Joaquim Julià, president de l'Agrupació d'Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, va assegurar que «no és el dit acusador, és un dit que ens guia cap endavant».
La ciutat viurà quaranta dies plens d'actes culturals, conferències i altres activitats embolcallades en un marc immillorable com és la Tarragona romana. Aquest és un dels valors afegits a una Setmana Santa «seriosa i alhora austera», segons Joaquim Julià. Aquests dies es caracteritzen per la celebració de la catequesis fora dels temples típics, i segons el president de l'agrupació, «els turistes vénen expressament a gaudir de la Setmana Santa tarragonina; per això hem d'exprimir al màxim les possibilitats de mostrar les imatges».
Una de les novetats d'aquest any es l'apropament cap a la idea del museu per part de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona. Deu dels vint passatges de la vida de Jesús estaran exposats a l'interior de l'església de Sant Agustí durant aquesta Setmana Santa. La resta d'imatges estaran ubicades,  per a poder ser visitades, en altres esglésies com per exemple Sant Llorenç o Sant Miquel del Pla. «creiem que és necessari facilitar l'accés als misteris i que estiguin visibles per als ciutadans i els turistes. Es tracta d'ampliar la Setmana Santa, i no reduir-la a la processó del Divendres Sant i als viacrucis de les diferents zones». Així explicava i justificava Joaquim Julià la intenció de crear una ruta per les diferents esglésies de Tarragona.
Patrícia Anton, regidora de Turisme, va fer referència, durant la presentació del cartell de la Setmana Santa, l'èxit que ha suposat trobar els horaris i llocs adequats per a que les bandes de tambors puguin assajar sense molestar.

Compleixen anys
Aquesta Setmana Santa estarà repleta d'actes i també d'aniversaris. La  Banda de Cornetes, Gaites i Timbals dels Natzarens, compleix 30 anys des de la seva creació. Un dels actes prevists per celebrar-ho és el concert que tindrà lloc el dia 6 d'abril a les sis de la tarda a l'Antiga Audiència.
La  Banda del  Sant Sopar celebra aquest any el seu vintè aniversari. L'acte central serà la trobada de totes les bandes de Setmana Santa de Tarragona més altres agrupacions, que tindrà lloc el dia 20 d'abril al Serrallo.
A més, un concurs fotogràfic relacionat amb la imatge del Sant Sopar i l'esperada Mostra de Sons, celebrada a la plaça de les Cols, seran altres de les activitats d'aquest any.
El vintè aniversari dels portants del Pas de l'Oraciò a l'Hort de l'Associació La Salle i la celebració dels quinze anys de la Banda de Timbals de l'Associació La Salle seran altres de les commemoracions de la Setmana Santa de Tarragona.  

Article publicat al Diari de Tarragona dissabte 8 de març de 2014