divendres, 30 d’agost de 2013

EL GREMI DE MAREJANTS CELEBRA LA SEVA CREU DE SANT JORDI

Jordi Mallol, president del Gremi, recollint la Creu de Sant Jordi de les mans d'Artur Mas.
Foto: cedida - TarragonaDiari.cat
El Gremi de Marejants va celebrar el passat cap de setmana els actes en commemoració de la concessió de la Creu de Sant Jordi. La celebració, que va tenir la col·laboració de la resta d'entitats del Serrallo va començar divendres amb una Cercavila amb els gegants del barri, Diables Voramar i els Timbalers del Gremi. Més tard a la Plaça de Sant Magí es va descobrir una plaça commemorativa i va tenir lloc una Mostra de Timbals en la que van participar les tres bandes del Gremi: la infantil, la del Sant Sopar i la del Sant Enterrament. L'acte va finalitzar amb una carretillada dels Diables Voramar i la projecció del documental 300 anys processonant, de Ricard Roig. 
Dissabte al matí, va tenir lloc un taller de percussió per als més joves i un taller infantil de manualitats. Al migdia, la Plaça de Sant Magí va acollir un vermut musical amenitzat per DJ Rayo i a la tarda es va celebrar la missa anual del Gremi. Posteriorment es van donar per tancades les celebracions amb un sopar i revetlla. El president del Gremi, Jordi Mallol va declarar que «és un moment de celebració i d'orgull tant per la Creu de Sant Jordi com pels 300 anys processonant que es commemoren aquest any», i va afegir respecte a la Creu de Sant Jordi que «és una recompensa a tot el treball fet durant aquest temps i a la nostra devoció».
En aquest sentit recordarem que el Gremi de Marejants va rebre el passat 15 de maig, de mans del president de la Generalitat Artur Mas, la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca social i cultural i per la seva participació durant tres segles a la Setmana Santa Tarragonina.   

Cap comentari:

Publica un comentari