dilluns, 11 de març del 2013

RESTAURAT EL PAS "JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES"

El pas recentment restaurat
La Reial Germandat de Jesús Natzarè seguint amb el programa de restauració del seu patrimoni i concretament dels seus passos, ha restaurat i millorat la il·luminació del seu tercer pas "Jesús és Despullat de les seves Vestidures". La tasca ha anat a càrrec del restaurador Eustaqui Vallés del que podríem dir que és el restaurador oficial de la Setmana Santa tarragonina. El conjunt del pas estava en mal estat, s'apreciaven moltes esquerdes, molta quantitat de pols adherida, restes de fum i cera i pèrdues de policromies en diferents parts de les sis imatges que composen el pas. També s'observava l'atac del corc en algunes zones de la fusta. A les imatges es podien observar nombrosos repintats posteriors a la data original del misteri -1961- fruit d'actuacions poc afortunades per intentar amagar absències de policromia. Aquesta mateixa policromia es veia afectada per l'oxidació de vernissos i taques de productes aplicats sobre la fusta probablement en tasques de neteja del conjunt escultòric. La peanya també estava afectada per oxidació dels vernissos, cops i rascades i el terra presentava un avançat estat de deteriorament. 
En quant a la il·luminació s'ha procedit a canviar els tubs de llum verticals que il·luminaven el conjunt per tulipes de vidre amb l'escut de la Germandat serigrafiat per tal de que es pugui apreciar en millors condicions totes les imatges d'aquest misteri. 
Amb aquesta actuació, la Germandat ha completat amb pocs anys la restauració de la seva imatgeria processional que és una de les més importants de la Setmana Santa tarragonina. 
Detall de les noves tulipes del pas