Com cada dijous Sant, us oferim un programa
especial des de la plaça del Rei, davant de la seu de la Venerable
Congregació de la Puríssima Sang. A l’obertura d’aquest especial, ens acompanyarà
la regidora de Turisme de l’ajuntament,Pat Anton. Parlarem de l’impacte de
la setmana Santa com a reclam turístic. La nostra celebració ja és festa
d’Interès Turístic Nacional, per la Generalitat. Un pas previ per a ser
nomenada Festa d’Interès Turístic Nacional per part de l’Estat. De tot plegat,
en parlem amb el sostprefecte de la Sang,Josep M. Fortuny.
Ens acompanyarà el president dels hotelers
tarragonins, Xavier Jornet. Estan plens els hotels de la ciutat per
Setmana Santa? Us ho explicarem. També parlarem de la Processó del Sant
Enterrament i de la recollida del Armats. En parlarem el coordinador de tot
plegat, el Joan Álvarez.
Foto Cedida Tarragona Ràdio |
A la segona hora d’aquest programa especial, us
parlarem de la exposició que podeu visitar al Seminari, sobre els 20 anys de
portar al Coll del Pas de l’Horació a l’Hort, de la l’Associació de la
Salle. Ens ho explicarà qui l’ha coordinat, Sergi Baches. Per cert,
que escoltarem en directe el so de la Banda que l’acompanya. Amb ell, i amb el
cap dels portants, Dani Serrano.
El Gremi de Marejants commemora el vintè
aniversari de la banda i els pas del “Sant Sopar”. Ja han publicat un
llibre i aquest proper diumenge organitzen una trobada de Bandes al Serrallo,
amb més de 500 participants. Amb el títol de "vint anys, vint bandes"
s’agruparan formacions, sobretot, de la ciutat però també de provinents de
diversos punts del Camp de Tarragona i d’Alcanyís, d’on és la família Tirado,
que ha estat clau en l’impuls de la banda del Gremi.
També s’aprofitarà per oferir als assistents
menjars típics del barri mariner, com arrossejats o sardines....
Ens acompanyarà Esther Maixé, autora del
llibre “Instants d’un sopar” i membre de la banda que, per cert, ens podrà
explicar com es viu la Setmana Santa a Sevilla, que ha visitat aquesta
setmana.
Avui també us oferim des de la plaça del Rei
l’espai habitual de Cuina, amb Francesc Lledó (que ens parlarà de les menges
típiques de pasqua.
Carles Baches, novetats de la setmana Santa
d’enguany, com que l’església de Sant Agustí s’ha estrenat com a seu de la
Setmana Santa. Acull els deu passos que actualment no tenen una seu estable i
que pertanyen a diverses entitats. Parlem també dels 100 anys del primer pas de
la “Flagel·lació” de la Sang. L’Original es va cremar.
Amb Joaquim Julià, president de l’agrupació
d’associacions de Setmana Santa. Us explicarem com hana nat els molts actes que
s’han celebrat fins ara, com el Pregó, que va anar a càrrec de l’alcalde de
Lleida, Àngel Ros. Però el més important, us explicarem els actes que
encara s’han de viure intensament.
Amb el gestor cultural, Jordi Bertran, us
explicarem què ens diferencia de la resta de setmanes santes de l’Estat i també
què és allò que tenim i que ens posiciona per aconseguir ser festes d’interès
turístic estatal, ja ho som a nivell nacional. Per ell, el Jordi ens parlarà
des de Granada, ens podrà explicar com es viu a Andalusia al Setmana Santa.
VÍDEO
ÀUDIOS