dilluns, 25 de gener del 2021

LA SETMANA SANTA DE TARRAGONA SUSPÈN PER SEGON ANY COSECUTIU ELS ACTES TRADICIONALS A CAUSA DEL COVID-19

 

La Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, conjuntament amb les resta de les tretze entitats que conformen aquesta agrupació, han fet públic aquesta tarda un comunicat on confirmen la suspensió «dels actes tradicionals que impliquen desfilada i aglomeracions de persones al carrer vista la situació «excepcional en què ens trobem arran de la pandèmia Covid-19». La decisió s’ha pres d’acord amb l’alcalde, Pau Ricomà, l’Arquebisbat de Tarragona i els presidents i presidentes de les diverses entitats.

La Congregació de la Sang ha informat que la decisió de suspendre la Processó ha estat acordada amb l'Arquebisbe i que la decisió es va aprovar el passat dia 21 en sessió de Junta Directiva de l'entitat. L'entitat organitzadora de la Processó del Sant Enterrament ha comunicat també als seus associats l'ajornament de l'assemblea anual fins que aquesta es pugui realitzar presencialment. 

Tot i així, el comunicat de l'Agrupació afegeix que enguany «es celebrarà la Setmana Santa amb actes i esdeveniments alternatius», encarats «des d’una vessant didàctica i difusora d’aquesta tradició tant arrelada a la ciutat de Tarragona». En aquesta línia «s’han preparat un seguit d’actes estàtics i telemàtics de caire general, en els quals hi participen en la seva organització totes les entitats així com actes individuals que cada confraria ha decidit organitzar mantenint en tot moment les mesures sanitàries que el PROCICAT estableix».

 

La primera setmana de febrer es farà públic el programa d’actes per aquesta Setmana Santa 2021 on hi constaran tots els actes confirmats de les diverses entitats que conformen l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona, «amb la possibilitat d’alguna modificació vista l’evolució sanitària en la que ens trobem». Des de l’Agrupació no només es desitja «poder comptar amb la màxima participació en aquests actes», sinó que no descarta «que l’esforç d’innovació realitzat tingui una bona acceptació i continuïtat els propers anys».