divendres, 27 de maig de 2016

DIUMENGE SE CELEBRARÀ LA PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI

Tarragona celebrarà aquest diumenge la festivitat de Corpus. L'Ou com Balla, el toc de campanes i les professons amb els elements dels seguici festiu configuren les activitats que es faran per la celebració.
Com és tradició, a la font del claustre de la Catedral s'hi podrà veure l'Ou com balla. L'horari d'obertura al públic serà de 9 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores.
Els tocs de campanes formaran part de la banda sonora de la festivitat. Entre les 16:30 i les 17 hores es podrà escoltar el Toc de classe, des del campanar de la Catedral. Quan aquest s'acabi, el prosseguirà el toc de campanes d'entrada pontifical.
La plaça de la font acollirà l'anada a Professó a les 17:45. Hi haurà la presència del Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou- Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers.
Tots ells es dirigiran des de l’Ajuntament cap a la Catedral, acompanyant la Corporació Municipal. A les 18 hores començarà l'Ofici religiós a la Catedral.
Un cop aquest acabi, a les 19.15 hores, començarà la Professó del Corpus, precedida pel grups festius amb el Magí de les Timbales, Negritos, Gegants Moros, Gegants del Cós del Bou-Antics de la Ciutat, Grallers i Timbalers, i una representació de les congregacions, gremis i confraries de la ciutat amb les seves banderes. La custòdia i el Baldaquí del Corpus Christi anirà portada com és costum per membres de les confraries de la ciutat. 
L'itinerari que seguiran és: Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, la Nau, Pilats, plaça del Rei, Sta. Anna, plaça del Fòrum, Merceria, Iglesias i Pla de la Seu.
En finalitzar, els diferents elements festius tornaran cap a la plaça de la Font, on ballaran els Negritos i Gegants i es distribuiran de les tradicionals coques de cireres. 
Seguint la costum iniciada fa uns anys, la Reial Germandat de Jesús Natzarè serà un cop més, l'encarregada de confeccionar una catifa davant la porta del temple catedralici.

Cap comentari:

Publica un comentari