dijous, 10 de març del 2016

EL GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ FA UNA CRIDA AL RELLEU GENERACIONAL



La professora Antònia Agulló va presentar ahir l’opuscle davant d’un centenar d’assistents

La presentació va recordar també que aquest diumenge veneraran la Relíquia de Sant Llàtzer. Foto: Cristina Aguilar. diari més
El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre fa una crida al relleu generacional. L’entitat va presentar, ahir al vespre, el seu opuscle davant d’un centenar de persones. En aquesta ocasió, l’encarregada de liderar l’acte va ser la professora i Carmelita Missionera Teresiana, Antònia Agulló. El president del Gremi, Raúl Font, va reconèixer que «continua costant que els joves vinguin. Ens hem adonat que els equips directius de les confraries ens anem envellint i la majoria de joves que entren ho fan, sobretot, a través de la Banda de Timbals». 
Tot i això, es va mostrar convençut que el culte i la tradició de la Setmana Santa tarragonina es mantindrà. «Totes les confraries estem buscant gent jove i també volem mantenir la bona relació que hi ha amb diverses escoles», afegia. 
D’entre els actes destacats d’aquest 2016, Font va explicar que aquest diumenge es durà a terme la veneració de la Relíquia de Sant Llàtzer, fet que comptarà amb una novetat. «Després de la veneració, aproximadament a tres quarts d’una del migdia, durem a terme la presentació dels Goigs de Sant Llàtzer», detallava el president. A més, va recordar que «fa dos o tres anys que vam recuperar aquesta celebració. Sabem que la Relíquia existeix, almenys, des de l’any 1507». La Coral Àncora i els Gogistes de Tarragona han col·laborat amb el Gremi per portar els Goigs de Sant Llàtzer i serà la mateixa formació musical qui els cantarà. 
D’altra banda, enguany també celebraran que «fa trenta anys que la Coral Àncora va deixar d’acompanyar-nos en la processó de divendres, ja que vam començar a portar el pas a espatlles». El so dels timbals feia incompatible mantenir la coral cantant. Per recordar-ho, duran a terme un concert de música sacre el pròxim dissabte 19. A més, en la processó per la Part Alta del divendres 18 «introduirem com a novetat que la Coral Àncora ens acompanyi en la processó i també ho farà un grup musical», descrivia Font. 
Durant l’acte també es va lliurar la bandera del Gremi al banderer del Sant Sepulcre i la de La Pietat. 

L’Associació La SaLle presentarà avui a les vuit del vespre, a l’església de Sant Agustí, el seu opuscle de la mà de Carles Sala  Roca. Demà serà el torn de la Cofradía del Cristo del Buen amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, a l’església de Sant Nicolau de Bari. El presentador serà Carles Baches.