dijous, 2 d’abril del 2015

LA PROCESSÓ DEL DOLOR OMPLE EL CENTRE DE LA CIUTAT DE CUCURULLES I SOLEMNITAT

La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió estrena un escamot d’armats

La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió va protagonitzar una de les processons més multitudinàries de la Setmana Santa tarragonina, ahir al vespre. Dimecres Sant va arribar amb la Processó del Dolor que, segons l’organització, va aconseguir reunir entre 1.300 i 1.500 congregants procedents de cinc confraries.

La processó que es va celebrar, ahir al vespre, va convertir-se en una de les més multitudinàries fins al moment
Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
Així, l’Associació de La Salle –amb el pas de L’oració de Jesús a l’Hort–, la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang –amb La Flagel·lació–, la Reial Germandat de Jesús Natzarè –portant El Cirineu–, la Germandat del Sant Ecce-Homo –amb el pas de l’Ecce-Homo– i la germandat organitzadora amb el pas de Jesús de la Passió i Sant Crist van mostrar la cara més solemne pel centre de la ciutat. En primer moment, però, l’església de Sant Joan Baptista va acollir el Rés del Rosari del Dolor i la pertinent predicació, al voltant de les set de la tarda. En acabar, van dur a terme la benedicció del nou escamot d’armats de l’associació a les escales de l’església, format per cinc armats de Guàrdia d’Honor. Aquest va comptar amb la presència dels armats de la Confraria de la Creu de Torredembarra, grup que fa més de vint anys que participa en la processó. Cal recordar que, enguany, la germandat celebra el seu 75è aniversari i han organitzat diversos actes, com la recuperació del pas de l’escultor Lluís Maria Saumells. Aquest, resguardat des del 2008 al Convent de les Carmelites, ja no es treia per Setmana Santa perquè la Germandat de la Passió en va obtenir una rèplica de Jordi Amenós, del primer Misteri de l’escultor Felipe Coscolla.

La benedicció dels armats va donar el tret de sortida a la processó. Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
El president de la germandat, Josep Francesc Ferrer, va recordar que «la Processó la vam recuperar a principis dels anys noranta i vam integrar els cinc passos corresponents al Rosari del Dolor». A més, va destacar que, aquesta, «ja es feia abans que l’haguessin prohibit als anys setanta, però en aquell moment es deia Rosari del Dolor perquè es resava pel carrer». Fent una mirada retrospectiva, Ferrer va considerar que «la vida de la Setmana Santa de Tarragona no s’aturarà. Encara recordo quan, en aquesta primera etapa de la processó, instal·làvem altaveus pels carrers per escoltar el rés».

Tot i la presència del vent, la processó va lluir per carrers com Gasòmetre, la plaça Corsini, la Rambla Nova o la plaça de la Mitja Lluna. Així, les cucurulles van destacar en una processó que, per a molts, està considerada com «la segona processó de Tarragona». La germandat compta amb més de 600 socis, tot i que al 1990 només comptava amb una seixantena de congregants. 

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, dijous 2 d'abril de 2015

VÍDEO DE TAC12