divendres, 27 de març del 2015

LA BONA SALUT DE L’ASSOCIACIÓ LA SALLE ES MANTÉ AMB EL RELLEU DE PARES A FILLS

El cronista oficial, Josep Maria Sabaté, va presentar l’opuscle a l’església de Sant Agustí ahir

Albert Vallvé, Jesús García, Joaquim Julià, Xavier Tarrés i Josep Maria Sabaté. Foto: Cristina Aguilar/Més Tarragona
L’Associació La Salle va presentar, ahir al vespre, el seu programa de la mà del cronista oficial de la Setmana Santa, Josep Maria Sabaté. Aquest va destacar el bon estat de Salut de l’associació i el paper que desenvolupa en la celebració. «El pas de pares a fills i, així mateix, dins de l’escola permet que, generació rere generació, hi hagi joves que permetin mantenir l’esperit», va manifestar.

Portada de l'opuscle
El discurs de la presentació va servir perquè Sabaté repassés els 25 anys d’opuscles. Així, va subratllar que «estem creant una gran quantitat d’història de la Setmana Santa tarragonina a través de la publicació dels programes, any rere any». No obstant això, va recordar que «tot aquell que vulgui conèixer la història d’aquest fet de fa 75 anys, no ho tindrà tan fàcil com els estudiosos del futur».

D’altra banda, com a historiador, també va destacar l’elevada presència de La Salle a tot Espanya. Així, va explicar que «hi ha molts col·legis i centres que porten L’Oració de Jesús a L’Hort». Al seu torn, el president de l’associació i també de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa, Joaquim Julià, va celebrar que «enguany estrenem penó i cirials, la capçalera de la nostra processó». La benedicció d’aquests elements serà demà a dos quarts d’una del migdia a l’església de Sant Agustí.

En acabar la presentació del programa, la coral Badaveus va dur a terme el concert Al voltant de la Creu
L’acte també va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació, Albert Vallvé; el consiliari de l’associació, Jesús García; i el regidor Xavier Tarrés.

Anna Fortuny - Publicat a Més Tarragona, divendres 27 de març de 2015


VÍDEO DE  TAC12