dimarts, 27 de gener del 2015

RECOLLIDA SOLIDÀRIA D’ALIMENTS A CÀRREC DELS ‘PORTANTS DE LA SOLEDAT’

La Congregació portarà la peanya buida per tal d'anar sumant pes amb les donacions durant el recorregut de l'assaig

Assaig amb la imatge el 2014. Foto: Daniel Pallejà
Els portants i la banda de la Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat començaran a assajar aquest any molt abans del previst. Els 35 homes responsables de portar la peanya amb la imatge de la Soledat a l'esquena -amb un pes que frega els 700 quilos- inicien la seva preparació després de Carnaval i durant cinc sessions ininterrompudes de dues hores cadascuna. Però aquest any, arran de l'aniversari de l'estrena del pas, es faran dos assajos extraordinaris: el d'aquest dissabte i el del dia 7 de febrer, explica el cap de portants, Joan Salvadó. Tots dos començaran a les cinc de la tarda i acabaran poc abans de les set, per evitar que la música de la banda molesti la celebració de la missa a l'església de la Trinitat.

«Entre els diferents actes que celebrarem per a aquest 25 aniversari plantegem un caràcter solidari. Es tracta de celebrar l'assaig amb la peanya i la banda, però amb la particularitat que en lloc de posar el pes equivalent a l'escultura de Josep Viladomat per començar a acostumar, volem que s'ompli d’aliments per a la gent necessitada», argumenta el responsable de la secció.

Així, aquest dissabte a les 17 hores, els portants (12 estan sota la peanya i deu la custodien en el seu perímetre per anar fent relleus) iniciaran el seu habitual recorregut pels carrers de la Part Alta -sortiran de la Plaça del Rei i tornaran a ella-. Estaran acompanyats de la banda de música de la Congregació (altres 55 persones entre els grans i els petits) i recorreran els carrers desitjant que els veïns de la ciutat vagin acumulant pes en la peanya amb les donacions de menjar.

«Ens agradaria poder dir que no vam poder aixecar la peanya del terra. Significaria que la recollida d'aliments ha estat un èxit», admet Salvadó.

Per poder gestionar el menjar que es vagi duent a la peanya (cereals, llegums, oli, llet, fruits secs ...), la Congregació tindrà un transport preparat en algun punt del recorregut per anar portant els aliments de la peanya en un lloc segur. L'itinerari de l'assaig passa per diferents carrers de la Part Alta i evita sortir al Passeig de Sant Antoni per no entorpir el trànsit rodat.

Després, quan es reuneixin les donacions d'aliments d'aquests dos dissabtes d'assaig, «repartirem per igual el menjar a les parròquies del Loreto i de la Trinitat», explica el responsable dels portants.

Article escrit per Jordi Cabré i publicat a Diari de Tarragona, dimarts 27 de gener de 2015