dijous, 10 d’abril del 2014

LA CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA SOLEDAT ACULL MÉS DE MIL SÒCIES

Rafael Gabriel va ser l'encarregat de presentar l'opuscle de la Soledat
Foto Fer-Vi
L'església de Natzaret va acollir la presentació de l’opuscle de la Congregació de Senyores Sota la Invocació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat, ahir dimecres. Al voltant de les vuit del vespre, el temple va reunir prop d’un centenar de persones que s’hi van desplaçar per conèixer els detalls del darrer any de l’entitat. En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar el programa va ser el Sr. Rafael Gabriel Costa, que manté una estreta i directa vinculació amb la Congregació de Senyores de la Soledat.
La priora de la congregació, Maria Dolores Nolla, va destacar que el darrer any de l’entitat s’ha definit per «l’austeritat». No obstant això, va voler posar de manifest que, «tot i els temps difícils, som una associació molt viva i comptem amb gairebé 1.200 senyores ». 
Portada de l'Opuscle
Aquesta xifra és el reflex directe de l’estat de bona salut de l’entitat, la qual es basa en desenvolupar tasques dedicades a la celebració de la Setmana Santa. Així mateix, l’entitat compta amb prop d’una vuitantena de membres encarregats de portar el pas de La Soledat, i de formar la Banda de Timbals. L’acte de presentació també va servir per reconèixer el treball i la dedicació d’una de les congregants, Rosó Teixell, qui va traspassar el darrer any. En la presentació també hi va intervenir l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, entre d’altres.

Amb aquesta presentació es fa un punt i seguit en els actes de Setmana Santa ja que, a partir de diumenge, es dóna el tret de sortida al seguit de processons. A més, l’Església de Sant Llorenç es convertirà demà en l’escenari del Viacrucis del Gremi de Pagesos a les set del vespre. Una hora més tard, s’iniciarà la processó pel carrers de la Part Alta a càrrec dels Armats de Constantí i del Gremi de Pagesos, els passos de La Pietat i El Sant Sepulcre, i el Sant Cris de la secció de les Senyores de la Pietat. A les deu de la nit, la Catedral acollirà un concert amb la interpretació del Rèquiem de Duruflé.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dijous 10 d'abril de 2014 per Anna Fortuny