diumenge, 20 d’abril del 2014

EL DOL DE LA SOLEDAT S'ESTÉN PELS CARRERS DE LA PART ALTA

La Soledat a l'interior de la Catedral
Foto Daniel Pallejà
Alguns dels carrers de la Part Alta que abans d'ahir eren testimoni de la passió, calvari i mort de Jesús, amb la Processó del Sant Enterrament, van protagonitzar també ahir, el dol de la verge, la seva mare, representant l’absoluta soledat.
I es que el pas de la Soledat s’acompanya principalment per dones, en una processó organitzada per la Congregació de senyores de la Mare de Déu de la Soledat, amb les dones de la Congregació amb vesta, i senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, excepte les nenes que encapçalen la desfilada amb vesta blanca i estola blava. 
El misteri va sortir a les 18.30 h. de Natzaret i des de la  plaça del Rei va seguir pel carrer de la Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu fins entrar a la Catedral. A l’interior del temple, tingué lloc la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, on els fidels van poder besar la medalla de la Mare de Déu .
Més tard, la Soledat va sortir de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret, seguint pel Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, baixada de la Misericòrdia, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i finalment la plaça del Rei.
Va destacar el pas ferm de la Soledat en un dels misteris més bonics de la processó tarragonina amb un llarg mantell blau amb brodats d’or naixent de la seva majestuosa corona, i els ciris que la precedeixen, en una comitiva acompassada de timbals i tambors. Cada bategada va retumbar les parets dels carrers en símbol del dolor de la verge per la mort del seu fill i el plany i dol de les dones acompanyants, de negre, símbol de la mort i el dolor posterior, i fins i tot en una tarda a Tarragona ennuvolada.

La Processó de la Soledat va tancar les processons d'aquest 2014.  Foto Daniel Pallejà
Aquesta, és l’última de les processons de la Setmana Santa tarragonina després del Sant Enterrament d’aquest Divendres Sant, seguit per milers de persones.

Article publicat a Tarragona21 -www.tarragona21.com- dissabte 19 d'abril de 2014 per Adrià  Recasens