dimecres, 19 de març del 2014

EL DESCENDIMENT DE LA CREU NO ES TRASLLADARÀ A SANT AGUSTÍ AQUEST 2014

Presentació ahir de l'Opuscle del Descendiment de la Creu
Foto Cristina Aguilar- Diari Més
La sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics va acollir, ahir al vespre, la presentació de l’opuscle de la Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu. En aquesta ocasió, la figura del presentador del programa de la Congregació va anar a càrrec d’una figura jove de la ciutat: l’advocat Anton Vives Tous. Abans de la seva intervenció, però, la presidenta Maria Victòria Arbeloa va explicar que el pas de El Descendiment de la Creu no es podrà traslladar a l’església de Sant Agustí –tal i com estava previst, juntament amb nou passos més– atès que «les dimensions del pas no permeten, de moment, que aquest passi per la porta exterior». Així mateix, Arbeloa va destacar que la prioritat de la Congregació és la de treballar i invertir econòmicament «per tal de reorganitzar el pas, cosa que comportarà un elevat cost». Les dimensions que configuren l’escala i la creu –que es troben fixades al pas– són les que dificulten el trasllat a l’església a dia d’avui. Així doncs, durant la Setmana Santa l’església de Sant Agustí només podrà exposar permanentment nou passos de les congregacions que no tenen església pròpia i El Descendiment de la Creu es mantindrà, un any més a l’Església de Natzaret.

Portada Opuscle
Amb només 25 anys el jove advocat, Anton Vives Tous, va detallar els capítols i el contingut de l’opuscle de la Congregació. Així, Vives explicava que se sentia com a casa i el fet de poder encapçalar l’acte «era com retornarà la infància». Així mateix, l’advocat va assegurar que la celebració de la Setmana Santa a Tarragona «té bona salut» i va considerar que «en tractar-se d’una tradició molt familiar, tot i que als joves els hi costa participar-hi, la pervivència està garantida».
La presidenta va definir el programa com un opuscle «auster» que s’atén a les possibilitats del moment. A més, en va destacar l’article on es narra el viatge que van fer l’any passat a Palència. En aquella ocasió, la Congregació va ser l’agrupació encarregada de presentar Les Visions de la Setmana Santa de Tarragona, en una trobada on hi van participar diversos representants del grup.
Avui al vespre es presentarà el programa del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a l’Església gòtica de Sant Llorenç. En aquest cas la presentació anirà a càrrec de l’Ignasi Garcia Clavel, el director d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Article publicat al Diari Més Tarragona, dimecres 19 de març de 2014 per Anna Fortuny