dimarts, 30 d’abril del 2013

EL GREMI DE MAREJANTS, DISTINGIT AMB LA CREU DE SANT JORDI


El govern de la Generalitat ha fet publica la llista dels premiats amb la Creu de Sant Jordi. Entre els distingits aquest any hi ha 15 entitats i 25 personalitats, entre les quals hi figura el Gremi de Marejants. El govern ha atorgat la distinció als marejants en reconeixement a la seva tasca social i cultural i per la seva participació durant tres segles a la Setmana Santa tarragonina. El distintiu també posa en valor les iniciatives de l'entitat, que té els seus orígens a la Baixa Edat Mitjana i que ha sabut conservar una estreta vinculació al mar, contribuint a la projecció de la ciutat.
El president del gremi de Marejants, Jordi Mallol s'ha mostrat satisfet pel reconeixement i ha valorat positivament el suport rebut per la societat tarragonina. Mallol creu que s'ha premiat la trajectòria en un any important per l'entitat. També ha agraït les adhesions de les altres entitats de la ciutat que ja tenen la Creu de Sant Jordi.
Amb aquesta distinció ja són dues les confraries de la nostra Setmana Santa que posseeixen la Creu de Sant Jordi, la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist la va rebre l'any 2002.