dissabte, 30 de març del 2013

UNA RECOLLIDA DE MISTERIS MARCADA PER LA CLIMATOLOGIA

La recollida de misteris de Divendres Sant va tornar a ser un dels actes més multitudinaris de la Setmana Santa tarragonina. La climatologia, com ve sent habitual en els últims anys, va voler ser la protagonista. O al menys una estona, de 16 a 17.30, temps en el que van caure algunes gotes que van obligar a tapar amb plàstics alguns dels misteris que transitaven per la Rambla Nova. Afortunadament, en el tram final de l'acte, el sol va fer la seva aparició i el nombrós públic que es concentrava especialment a la Part Alta va poder gaudir de la celebració prèvia a la Processó del Sant Enterrament.
A les quatre de la tarda, des de l'església de Natzaret van sortir els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang per procedir a la recollida de misteris en la Rambla Nova, carrer Unió i la Part Alta, per traslladar-los fins a la Plaça del Rei. Com a novetat d'aquest any, els Armats van lluir nous uniformes, basats en els de la Guàrdia Pretoriana de l'emperador August.
Els Armats van realitzar el recorregut a ritme lent quan es trobaven els diferents misteris i realitzant els acataments. Desprès, a pas lleuger i compassat pels tambors que obrien el camí per seguir el trajecte. Les sandàlies dels Armats imprimien un bonic caràcter a la marxa, com si es tractés d'un instrument de percussió més.
Desprès de pujar pel carrer de la Unió i passar per la Rambla Nova, enfilaren fins a la Plaça de la Font. Allà, a peu de la Part Alta, s'incrementà més el nombre de públic. I més encara al carrer Cos del Bou i la Baixada de Peixateria. Un públic molt familiar i de totes les edats, amb els adults donant les pertinents explicacions als nens, i turistes amb més o menys coneixement del que estaven veient.  

Article d'Eloi Tost, extret del Diari de Tarragona a l'edició del 30.03.2013