dimecres, 20 de març del 2013

GREMI DE MAREJANTS. 300 ANYS PROCESSONANT PER TARRAGONA

Amb aquest nom es va inaugurar el passat dia 9 de març al Tinglado número 1 del Moll de Costa -ara passeig del Gremi de Marejants- l'exposició del Gremi que commemora els 300 anys de participació a la Processó del Sant Enterrament. 
Aquesta mostra està estructurada a l'entorn dels tres misteris que el Gremi ha tingut al llarg de la seva història. D'aquesta manera, el primer espai està dedicat al pas del Sant Enterrament d'Isidre Espinalt que datava de l'any 1713, obra que va ser cremada durant la Guerra Civil el 21 de juliol del 1936. En aquest espai presideix una gran fotografia en el que podem contemplar gairebé a tamany natural aquest magnífic pas  i l'acompanya diferents fotografies antigues i diversos elements del misteri que s'han pogut conservar. 
El segon espai està dedicat a la recuperació del misteri del Sant Enterrament l'any 1942 per part de l'escultor canongí Salvador Martorell i el tercer espai podem veure diverses fotografies de la construcció del pas del Sant Sopar (1995) de l'escultor Emili Soler. 
En aquesta exposició a més de poder contemplar els dos passos que actualment te el Gremi, també podem veure les maquetes dels dos misteris, diversos documents d'arxiu, les dues banderes antigues, penons i els armats del Gremi de Marejants. Completa l'exposició un audiovisual de la història del Gremi.
Aquesta exposició estarà oberta fins el 7 d'abril i l'última setmana segons va confirmar el president del Gremi Jordi Mallol, podrem contemplar totes les imatges dels dos passos sense les seves peanyes, es a dir, estaran muntades al terra per poder-les contemplar en una perspectiva no habitual i observar millor els detalls de les figures.