diumenge, 10 de març del 2013

EL GREMI DE MAREJANTS CELEBRA ELS 300 ANYS PROCESSONANT

L'arqueòleg municipal Joan Menchón va ser ahir l'encarregat de presentar l'Opuscle del Gremi de Marejants, una entitat que justament aquest any 2013 celebra els 300 anys de la seva participació a la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. L'expert en el patrimoni tarragoní va citar en varies ocasions al poeta Salvador Espriu, en l'acte que en motiu de la inauguració de l'exposició dels 300 anys processonant es celebrà al Tinglado número 1 del Moll de Costa.  
Acte de presentació de l'Opuscle.  Fotografia: Fer-Vi
Menchón, que va anar desgranant amb deteniment la publicació d'aquest any de l'entitat del Serrallo, va remarcar que va decidir la presentació de l'opuscle més per amistat que no per mereixement. Tot i això, l'arqueòleg te una llarga experiència en la Setmana Santa de Tarragona, ja que fa anys va formar part dels Armats de la Sang i desprès, l'any 1988 va formar part dels primers portants a dur a coll el pas del Sant Sepulcre del Gremi de Pagesos. Actualment, Joan Menchón es el majoral del pas i és membre de la Junta del Gremi de Pagesos. Menchón va destacar especialment el nivell de les fotografies publicades a l'opuscle, a la vegada que va reiterar la importància de les imatges. 

300 ANYS PROCESSONANT PER TARRAGONA
Abans de l'acte de la presentació de l'Opuscle, en el mateix Tinglado número 1 del Moll de Costa va tenir lloc la inauguració de l'exposició del Gremi de Marejants. L'acte va acabar amb una breu exhibició de la Banda de Tambors del Gremi. Properament en aquest bloc publicarem un article especial d'aquesta exposició i dels 300 anys del Gremi a la Processó del Sant Enterrament.