divendres, 23 de març del 2012

L’Associació Salle presenta un opuscle ple de valors ètics i morals

Article publicat al diari més el 23/03/2012 per Laia Díaz 





Foto Diari Més
Un antic alumne del col·legi La Salle Tarragona va ser l’escollit per presentar l’opuscle de l’Associació d’aquest centre. Rafel Muñoz, mestre, llicenciat en geografia i història que actualment treballa com a inspector al Departament d’Ensenyament, va començar el seu discurs recordant vells temps viscuts a l’escola i agraint l’encàrrec, que va considerar com «un dels millors regals que m’han fet mai».
Muñoz, molt ben posat en el paper de mestre, va utilitzar nombroses citacions evangèliques durant la seva intervenció i va qualificar la Setmana Santa de ser «un temps per a la reflexió personal» A més, va aprofitar la seva experiència docent per fer una reflexió sobre l’educació que s’ha de donar als més petits, remarcant que «cal un ensenyament personalitzat per a cada un que neix de la capacitat d’atenció que té cada mestre». D’altra banda, Muñoz també va voler reflexionar sobre l’evolució de la societat de la qual va dir que s’havia sabut adaptar a l’evolució de les creences religioses, però que «cal redissenyar la fe dels valors ètics i morals com els que es poden trobar a l’opuscle».
Pel que fa al llibre en qüestió, Muñoz va definir-lo com una obra col·lectiva «fruit de la col·laboració desinteressada de molta gent». En el programa de l’entitat lasaliana s’hi poden trobar nombrosos textos de membres de l’associació que reflexionen sobre aquesta festivitat juntament amb un extens repàs a totes les activitats i actes desenvolupats per la confraria al llarg de l’any 2011.
Per la seva banda, el president de l’Associació La Salle, Joaquim Julià (també president de l’Agrupació d’Associacions), va voler destacar «l’esperit lasalià» dins de la Setmana Santa tarragonina, afirmant que «Tarragona no s’entén sense la Setmana Santa, però aquesta tampoc s’entendria sense la participació de tota la ciutadania».
Avui al vespre serà el torn de la Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, que a dos quarts de nou presentaran el seu opuscle a l’església de Sant Nicolau de Bari.
D’altra banda, dissabte a dos quarts de set de la tarda es donarà a conèixer el de la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió a la parròquia de Sant Joan i, una hora més tard, sortirà des de Sant Pere del Serrallo el Viacrucis en què hi participen els passos dels Pescadors i dels Marejants que recorreran els carrers acompanyats pel Sant Crist del Serrallo.