dimecres, 7 de març del 2012

L’austeritat marca l’opuscle de la Congregació del Descendiment

Article publicat al diari més el 7/03/2012 per Laia Díaz 

Fotografia Diari Més



La Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu va presentar ahir al vespre el seu opuscle al Col·legi d’Advocats i Farmacèutics. En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar la revista/programa de la germandat va ser el periodista tarragoní Benigne Rios, exdirector de la desapareguda Onda Rambla, que després de reconèixer estar una mica cohibit pel fet de tenir públic, va destacar el paper que desenvolupen els opuscles a l’hora de posar a l’abast de tothom «una història i uns fets que en un altre cas només estarien a l’abast dels més erudits». El periodista va afirmar que la Setmana Santa de Tarragona cal viure-la amb els cinc sentits i fent honor a la seva trajectòria a la ràdio va voler destacar la importància de l’oïda. «S’ha d’escoltar la processó, les llances dels armats, les cadenes dels penitents o el silenci, cal sentir el silenci de la processó», explicava Rios.
Per la seva banda, la presidenta de la Congregació, Maria Victòria Arbeloa, va destacar que enguany s’havia optat per realitzar un opuscle que fos molt auster, «tot en blanc i negre, a excepció de la portada». Arbeloa reconeixia haver patit un descens d’anunciants, però remarcava que «encara mantenim la il·lusió de tirar endavant el nostre opuscle».
Actualment la Congregació està restaurant la talla del seu Sant Crist, una figura que habitualment està en dipòsit a la parròquia de Sant Pau i que estava molt malmesa.