dimecres, 17 de febrer del 2021

AVUI ÉS DIMECRES DE CENDRA! COMENÇA LA QUARESMA!


Avui s'inicien els 40 dies en què l'Església crida els fidels a la conversió i a preparar veritablement per viure els misteris de la Passió, Mort i Resurrecció de Crist a la Setmana Santa.

Sí, és cert que aquesta Quaresma i la Setmana Santa no serà com la de fa dos anys. Per segon any consecutiu no hi hauran els assaigs dels portants, de les bandes, tampoc els viacrucis ni la Processó del Sant Enterrament suspeses per la situació pandèmica que ens ha tocat viure, però no ens hem d’equivocar doncs la Quaresma i la Setmana Santa no han estat suspeses i toca viure-les amb intensitat.   

La imposició de les cendres ens recorda que la nostra vida a la terra és passatgera i que la nostra vida definitiva es troba al Cel.

La cendra no és un ritu màgic, no ens treu els nostres pecats, per això tenim el Sagrament de la Reconciliació. És un signe de penediment, de penitència, però sobretot de conversió. És l'inici del camí de la Quaresma, per acompanyar Jesús des del seu desert fins al dia del seu triomf que és el Diumenge de Resurrecció.

Ha de ser un temps de reflexió de la nostra vida, d'entendre a on anem, d'analitzar com és el nostre comportament amb la nostra família i en general amb tots els éssers que ens envolten.

A hores d'ara al reflexionar sobre la nostra vida, hem de convertir-la d'ara en endavant en un seguiment a Jesús, aprofundint en el seu missatge d'amor i apropant-nos en aquesta Quaresma al Sagrament de la Reconciliació (també anomenat confessió), que com el seu nom mateix ens diu, representa reconciliar-nos amb Déu i sense reconciliar-nos amb Déu i convertir-nos internament, no el podrem seguir adequadament.

Aquesta Reconciliació amb Déu està integrada pel Penediment, la Confessió dels nostres pecats, la Penitència i finalment la conversió.

Des de Setmana Santa TGN, volem desitjar-vos una Bona Quaresma, però no podem considerar aquesta Quaresma com una època més, repetició cíclica del temps litúrgic.

Aquest moment és únic; és una ajuda divina que cal acollir.

Jesús passa al nostre costat i espera de nosaltres

«Avui, ara»

 

Bona Quaresma Setmanasanters!!!