Agenda

El bloc SETMANA SANTA TGN no es fa responsable de les possibles modificacions que es pugin produir en els actes programats per les diferents entitats i confraries. 

ACTES QUARESMA I SETMANA SANTA TGN 2019


DIVENDRES 15 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). PRESENTACIÓ DEL LLIBRE PROGRAMA DE L’AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA DE TARRAGONA 2019, a càrrec del Sr. JOSEP ANDREU FIGUERAS, expresident del Port de Tarragona. En acabar, la banda SONES DE PASIÓN oferirà tres peces musicals.


DISSABTE 16 DE MARÇ
A les 18h. Església de Sant Pau (c/ la Popular). Presentació del programa de la REIAL CONGREGACIÓ DEL VENERAT COS DE JESUCRIST EN EL DESCENDIMENT DE LA CREU, a càrrec del Sr. RAFAEL MUÑOZ MELGAR, Cap adjunt d’inspecció del Departament d’Educació.


DIJOUS 21 DE MARÇ
A les 20h. Església gòtica de Sant Llorenç. Presentació del programa del GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE amb la representació d’un fragment de les “Escenes de la Passió, Mort i Resurrecció d’Albinyana (Pàgines de Passió)” acompanyades per cants litúrgics de Quaresma. La direcció musical va a càrrec del compositor i músic Josep Maria Guitart, mentre que la direcció artística de la representació va a càrrec de la tarragonina Mercè Sardà. Aquest any es compleix el 30è aniversari de la primera representació. 


DISSABTE 23 DE MARÇ
A les 17h. Des de la Rambla Nova sortirà la VIII TROBADA DE BANDES DE SETMANA SANTA 2019, fins arribar al Amfiteatre, on cada una farà la seva exhibició. Entrada lliure.

Organitza: GREMI DE MAREJANTS

A les 20h. Església gòtica de Sant Llorenç. “II EDICIÓ DEL BALL PARLAT DE SANTA MAGDALENA”. Donat l’èxit de la primera edició del Ball aquest any es durà a terme dues representacions: una a les 18:00 h (acte restringit a famílies, actors i cantaires) i l’altre a les 20:00 h. pel públic en general. Totes dues a càrrec d’alumnes i exalumnes i professors de l’Estudi de Música. Direcció musical: Sra. Teresa Valls Miró i Sr. David Jiménez. Direcció escènica i guió del Sr. Marc Chornet. L’obra fa referència a la història evangèlica de la nostra Patrona. Ball recuperat pel poble de La Nou de Gaià amb motiu del seu mil·lenari.

Organitza: GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE


DIUMENGE 24 DE MARÇ
A les 11.30h. Des de l’Escala Reial fins a la Pèrgola del Serrallo tindrà lloc el V APLEC DE BANDES DE SETMANA SANTA.

A les 17.30h. A la Plaça de Sant Magí es realitzarà el III CONCURS DE BOMBOS I TAMBORS DE SETMANA SANTA.

Organitza:ASSOCIACIÓ DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS


DIMARTS 26 DE MARÇ
A les 20h. A l’església de Natzaret CONFERÈNCIA QUARESMAL organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i la Congregació de Senyores sota la Invocació de la Mare de Déu de la Soledat. Anirà a càrrec de Monsenyor MANUEL FANJUL GARCIA, Director General de Publicaciones de la Conferencia Episcopal Española.


DIMECRES 27 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Miquel del Pla (Plaça de Sant Miquel, 1).NATZARENS EN RUTA: UN RECORREGUT PER LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.Un recorregut visual per la Processó del Sant Enterrament a través dels balcons més emblemàtics. Conduirà l’acte el Sr. RAMON ALOGUÍN, arquitecte.

Organitza:REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ


DIJOUS 28 DE MARÇ
A les 20h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). Presentació del programa de l’ASSOCIACIÓ LA SALLE.


DIVENDRES 29 DE MARÇ
A les 19h. Tinglado 1, Passeig del Gremi de Marejants. Inauguració de l’exposició “EL PAS DE LA PRESA DE JESÚS: PASSIÓ, FE I SENTIMENT”

A les 20h. Tinglado 1, Passeig del Gremi de Marejants. Presentació del Programa de l’ASSOCIACIÓ DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS – CONFRARIA DE PESCADORS, a càrrec de la Sra. MERCÈ TOLDRÀ, directora del Museu del Port de Tarragona.


DISSABTE 30 DE MARÇ
A les 11h. NATZARENS EN RUTA: UN RECORREGUT PER LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.Una ruta itinerant per la Processó del Sant Enterrament. Conduirà l’acte el Sr. RAMON ALOGUÍN, arquitecte.
Ens trobarem a la Plaça del Rei, davant el Museu Arqueològic. En aquest cas, l’ordre de places és limitat i s'aniran cobrint per ordre d’inscripció. Els interessats en la ruta itinerant, heu de enviar un correu a: natzarensenruta@gmail.com.
  • Al CONCEPTE del correu cal especificar: Nom i cognoms.
  • DINS DEL CORREU: Caldrà especificar el nom, cognoms i número de telèfon de contacte.

Màxim de tres persones inscrites per correu. 

Organitza: REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ

A les 16.30h. Església gòtica de Sant Llorenç. 75 ANIVERSARI DE LA SORTIDA PROCESSIONAL DEL MISTERI DE “LA PIETAT”. Sortida del Misteri en processó, des de l’església deSant Llorenç cap a la Catedral, acompanyat de la Banda de timbals, sòcies, fidels i de la Bandera, que serà portada per expresidentes de la Secció.

A les 17h. es celebrarà a la Catedral la Santa Missa que serà presidida per Mn. Xavier Reñé i comptarà amb l’acompanyament de la coral Àncora. En finalitzar, s'interpretaran els goigs a llaor de la Verge de La Pietat, es lliuraran obsequis a portants i antics portants del Misteri i als membres, antics i actuals de la Banda de Timbals en agraïment a la seva tasca. Així com també, a diverses personalitats relacionades amb la Setmana Santa que han col·laborat amb el nostre Gremi. Finalment, es tornarà en processó cap a l’església de Sant Llorenç, i per finalitzar s’oferirà als assistents un aperitiu a la Plaça de la Pagesia.

NOTA: La processó es realitzarà de paisà, sense les vestes corresponents.

Organitza: GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE


DIUMENGE 31 DE MARÇ
A les 13h. Teatret del Serrallo. Presentació del 30è opuscle del GREMI DE MAREJANTS. Tot seguit tindrà lloc la PRESENTACIÓ I BENEDICCIÓ dels nous vestits dels Sants del Sant Sopar i del Sant Enterrament.


DILLUNS 1 D’ABRIL
A les 20h. Església de Sant Agustí (Rambla Vella). Presentació del programa de la GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO, a càrrec dela Sra. MARIA JOSÉ FIGUERAS, Rectora Magnífica de la URV.


DIMARTS 2 D’ABRIL
A les 20h. Església de Natzaret, la Sra. ANNA ROBERT FUSTERO, redactora dels Mitjans de Comunicació Social de l’Arquebisbat de Tarragona presentarà l’Opuscle-Revista LA SANG 2019, confeccionada per la REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST.


DEL DIMECRES 3 AL DISSABTE 13 D’ABRIL
REPARTIMENT D’IMPROPERIS als congregants de la Sang i al públic en general interessats en participar com a PENITENTS a la Processó del Sant Enterrament portant un element de la Passió. La Congregació facilitarà una vesta i la cucurulla penitencial als que així ho sol·licitin.
Horari: De dilluns a divendres de 18 a 20h, i els dissabtes d'11 a 13h. a la Casa de La Sang, (c. Natzaret,1)

Reserva prèvia o informació:
A través de la pàgina de la Congregació: www.lasangtarragona.cat
Per correu electrònic a: lasang.secretaria@gmail.com


DIJOUS 4 D’ABRIL
A les 20h. Església de Natzaret. Presentació de l’opuscle de la CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT, a càrrec de la Dra. JOANA ZARAGOZA GRAS, professora titular del Departament de Filologia Catalana de l’àrea de Filosofia Grega de la URV.


DIVENDRES 5 D’ABRIL
A les 20h. Església de Sant Nicolau de Bari (carrer Pau del Protectorat, 36). Presentació del programa de la COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR Y NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA, a càrrec de la Il·lma. Sra. ROSA VIROLÉS PIÑOL, Magistrada del Tribunal Suprem.


DISSABTE 6 D’ABRIL
A les 18.30h. Parròquia de Sant Joan Baptista. Presentació del programa de la GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ.

A les 19.30h. VIACRUCIS per l’interior de l’església de Sant Pere del Serrallo.

A les 20h. PROCESSÓ DEL GREMI DE MAREJANTS, que recorrerà els principals carrers del barri.

Itinerari: plaça Bisbe Bonet, Trafalgar, Salou, Sant Joan, Sant Pere, Trafalgar i plaça Bisbe Bonet.

Hi participaran els Armats del Gremi de Marejants, els passos PRESA DE JESÚS (Confraria), SANT SOPAR i SANT ENTERRAMENT (Marejants), el SANT CRIST de l’església de Sant Pere i la CREU DELS IMPROPERIS de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume de Reus. Seran acompanyats per les bandes de tambors de les confraries del Serrallo.

Organitza: GREMI DE MAREJANTS.


DIUMENGE 7 D’ABRIL
A les 11h. Església gòtica de Sant Llorenç. MISSA en sufragi pels agremiats traspassats el darrer any, amb l’acompanyament dels cants de la Coral Ancora. En finalitzar, es realitzarà la VENERACIÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT LLÀTZER del segle XV.

Organitza: GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE


A les 12h. Ajuntament de Tarragona, Plaça de la Font 1,PREGÓ DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA 2019, a càrrec de la Sra. ROSA LLORACH RIUS, presidenta de l’Esbart Santa Tecla.

Organitza: AGRUPACIÓ D’ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA DE TARRAGONA


A les 13h. Plaça de la Font. TABALADA D’INICI DE LA SETMANA SANTA on les bandes de Setmana Santa de Tarragona faran un toc conjunt.

Organitza: ASSOCIACIÓ DEL PAS DE LA PRESA DE JESÚS


DIMARTS 9 D’ABRIL
A les 20h. Església de Sant Miquel del Pla. Presentació del programa de la REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ. Aquest any volem conèixer com és viure la Setmana Santa de Tarragona des dels balcons, i descobrir algunes vivències i sensacions a partir d’aquesta experiència. Conduiran l’acte NEUS PÀMIES i NEUS TORNÉ.


DIMECRES 10 D’ABRIL
A les 19h. A l’església de Natzaret, CONCERT DE SETMANA SANTA a càrrec de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler.

Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST


DIJOUS 11 D’ABRIL
A les 20h. Parròquia de la Trinitat (Plaça del Rei). VIACRUCIS DE LA TRINITAT O DELS GITANOS, que recorrerà els carrers de la Part Alta.


DIVENDRES 12 D’ABRIL
A les 19h. Església de Sant Llorenç. VIACRUCIS DEL GREMI DE PAGESOS per l’interior de l’església. 

A les 20h. PROCESSÓ DEL DIVENDRES DE DOLORS pels carrers de la Part Alta.

Hi participaran els Armats de Constantí, els passos LA PIETAT i SANT SEPULCRE, i el SANT CRIST de l’església de Sant Llorenç escortat pels armats del Gremi. Acompanyaran rítmicament els passos les bandes pròpies del Gremi de Pagesos.

Itinerari: Arc de Sant Llorenç,  les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, baixada de la  Pescateria, plaça del Rei, Santa Anna, plaça del Fòrum, Merceria, plaça Peixateries Velles, Mercè, plaça de Sant Antoni, Descalços i església de Sant Llorenç.

Organitza:GREMI DE PAGESOS DE SANT LLORENÇ I SANT ISIDRE


DEL DISSABTE 13 D’ABRIL AL DISSABTE 20 D’ABRIL
MOSTRA DEL PATRIMONI ARTÍSTIC DE LA SETMANA SANTA TARRAGONINA, EN DIFERENTS TEMPLES DE LA CIUTAT, organitzada per l’Agrupació d’Associacions, amb l’horari d’obertura següent:        
  • A Sant Agustí, Sant Llorenç, Sant Miquel del Pla i església de Natzaret, d’11 a 13h. i de 17 a 20.30h.
  • A  l’església de Sant Nicolau de Bari: Dimarts Sant i Dijous Sant, de 17 a 19h (per concertar altres horaris de visites en aquesta església, truqueu al telèfon 679 488 566).

NOTA: No es podran fer visites en cap dels temples mentre s’hi realitzin celebracions litúrgiques.


DISSABTE DE PASSIÓ, 13 D’ABRIL
A les 18.30h. Església de Sant Nicolau de Bari (carrer Pau del Protectorat, 36) VIACRUCIS DEL CRISTO DEL BUEN AMOR per l’interior de l’església.

A les 19.30h. PROCESIÓN DE PASIÓN.

Itinerari:Pau del Protectorat, carrer Barcelona, ​​Sant Miquel, Nou de Sta. Tecla, Smith, plaça dels Infants, Reial, plaça dels Carros, Apodaca, Barcelona i Pau del Protectorat.

Organitza: COFRADÍA DEL CRISTO DEL BUEN AMOR Y NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA.


DIUMENGE DE RAMS, 14 D’ABRIL
A les 11h. Al carrer de les Coques i organitzada pel Capítol Catedral. Solemne BENEDICCIÓ DE PALMES I RAMS. Tot seguit, PROCESSÓ DE PALMES I RAMS pel carrer de les Coques i el Pla de la Seu fins a l’interior de la Catedral.

A les 11.30h. A l’altar major de la Catedral. MISSA PONTIFICAL DE DIUMENGE DE RAMS, presidida per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol i Balcells.

A les 17h. Des de la parròquia de Sant Joan sortirà la PROCESSÓ DEL DIUMENGE DE RAMS, amb el pas ENTRADA TRIOMFAL DE JESÚS A JERUSALEM.

Itinerari: plaça de l’església de Sant Joan Baptista,  Mitja Lluna, Gasòmetre, Soler, plaça Corsini, Cañellas, Rambla Nova (tram central), Unió i Mitja Lluna.

Organitza:GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ

A les 19h. Església de Natzaret. VIACRUCIS pel recinte emmurallat i la Part Alta amb la venerada imatge del SANT CRIST DE LA SANG.

Itinerari: plaça del Rei, Portella, Granada, portal de Sant Antoni, passeig de Sant Antoni, Torroja, interior del Passeig Arqueològic, portal del Roser, plaça del Pallol, Cavallers, Major, Merceria, Pare Iglesias i pla de la Seu. A l’interior de la Catedral es fa una breu predicació i els fidels veneren la imatge del Sant Crist mentre canten l’Stabat Mater. En acabar, la imatge és conduïda novament a l’església de Natzaret, acompanyada amb el cant del Miserere pel pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, la Nau i plaça del Rei.

Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG


DILLUNS SANT, 15 D’ABRIL
A les 10.30h. A la Catedra l MISSA CRISMAL, organitzada pel Capítol de la Catedral.

A les 19h. A l’ermita de Sant Magí (Portal del Carro), celebració de l’EUCARISTIA.

A les 20.15h. Des de la mateixa ermita, VIACRUCIS PROCESSIONAL per la Part Alta amb el pas del CRIST DE LES SET PARAULES de l’Associació La Salle.

Itinerari: Portal del Carro, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, Pla de la Seu, Nou del Patriarca, plaça Pescateries Velles, Mercè, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç i Portal del Carro.

Organitzen: ASSOCIACIÓ LA SALLE, REIAL CONGREGACIÓ DEL DESCENDIMENT DE LA CREU i IL·LUSTRE CONFRARIA DE SANT MAGÍ MÀRTIR.


DIMARTS SANT, 16 D’ABRIL
A les 19h. a l’església de Sant Francesc d’Assís i organitzada per la REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ, MISSA I VIACRUCIS DELS NATZARENS a l’interior de l’església.

Organitza:REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ

A les 20h. PROCESSÓ DELS NATZARENS pels carrers de la Part Alta de la ciutat. Hi participen un escamot dels ARMATS de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang; els tres passos EL CIRINEU, JESÚS NATZARÈ i JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES; un grup de penitents amb la creu al coll i el SANT CRIST, acompanyats pel Cor d’Aspirants, Banda de Cornetes i Timbals Infantil, Banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Germandat.

Itinerari:Rambla Vella, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria, Plaça del Rei, Santa Anna, Plaça del Fórum, Merceria, Major, Baixada de Misericórdia, Plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella fins l’església de Sant Francesc.

Organitza:REIAL GERMANDAT DE JESÚS NATZARÈ


DIMECRES SANT, 17 D’ABRIL
A les 18.30h. A l’església de Sant Agustí (Rambla Vella). ANADA A LA PROCESSÓ DEL DOLOR. Anada a la processó amb els cinc passos corresponents al Rosari del Dolor.

Recorregut: des de l’església de Sant Miquel (Natzarens) i església de Natzaret (La Sang) i concentració a l’església de Sant Agustí.

Recorregut conjunt: Sant Agustí, Rambla Nova, Carrer de la Unió, Plaça de Sant Joan.

A les 19h.A l’església de Sant Joan Baptista. RÉS DEL ROSARI DEL DOLOR i predicació.

A les 19.30h. Des de la plaça de Sant Joan Baptista PROCESSÓ DEL DOLOR. Hi participen els ARMATS DE TORREDEMBARRA, seguits dels cinc passos corresponents al Rosari del Dolor: l’ORACIÓ A L’HORT (Associació La Salle), LA FLAGEL·LACIÓ (R. i V. Congregació de la Puríssima Sang), ECCE-HOMO (Germandat del Sant Ecce-Homo), EL CIRINEU (Reial Germandat de Jesús Natzarè) i JESÚS DE LA PASSIÓ i SANT CRIST (Germandat de N. P. Jesús de la Passió).

Itinerari: Mitja Lluna, Gasometre, Soler, plaça Corsini, Cañellas, Rambla Nova, Unió i Mitja Lluna.

Nota: Durant la processó no es poden estendre les cues de les vestes. Es demana, si es possible, a qui en disposi, l’assistència amb cucurulla penitencial.

Organitza: GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ, amb la col·laboració de les germandats, confraries i congregacions que participen amb llurs misteris.


DIJOUS SANT, 18 D’ABRIL
Cada associació de Setmana Santa organitza les celebracions de la MISSA DE DIJOUS SANT a les respectives esglésies i parròquies de la ciutat. A Sant Agustí es celebrarà a les 18h. i a la Catedral a les 20h., presidida per l’Arquebisbe.

A les 18h. Església de Natzaret. OFICI DEL SANT SOPAR. Tot seguit TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR DELS ARMATS DE LA SANG al Santíssim Sagrament.

A les 19h. Des de Sant Agustí fins a la Rambla Nova, ESMENDADA. Trasllat dels passos del Gremi de Marejants: EL SANT SOPAR i SANT ENTERRAMENT.

A les 21h. A l’església de Sant Pere d’El Serrallo PASSADÍS DE LA LLUM I TORNS DE GUÀRDIA D’HONOR dels Armats de Gremi de Marejants, davant el Santíssim Sagrament.

A les 23.45h. Des de l’Avinguda Maria Cristina fins al Santuari del Loreto. VIACRUCIS DE LA GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO amb el SANT CRIST de la Germandat portat a espatlles per tots els voluntaris que ho desitgin durant el recorregut.

Itinerari:Avinguda Maria Cristina (davant de l’edifici de Sanitat), carretera del Cementiri, camí Vell del Llorito fins arribar al Santuari del Loreto. En acabar es disposa d’un servei d’autocars per retornar a Tarragona.

Organitza: GERMANDAT DEL SANT ECCE-HOMO


DIVENDRES SANT, 19 D’ABRIL
A les 6h. A la Catedral. SERMÓ DE PASSIÓ, anomenat popularment “de la bufetada”.

A les 6.15h. sortiran de l’església de Natzaret, encapçalats per la CREU DELS PENITENTS, el SANT CRIST DE LA SANG, acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per dirigir-se a la Catedral des d’on a les 6.30h s’iniciarà el VIACRUCIS PROCESIONAL per la Part Alta, que finalitzarà a l’església de Natzaret.

Itinerari: pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, pla de Palau, Guitarra, plaça de Sant Joan, baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.

Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG


A les 10h. Església de Sant Pau. VIACRUCIS DEL DESCENDIMENT.

Itinerari:Exterior parròquia de Sant Pau (per la vorera rodejant tot el temple, La Popular, Plaça d’Orleans, Enric d’Ossó i Rambla Lluís Companys).

Organitza:REIAL CONGREGACIÓ DEL DESCENDIMENT DE LA CREU


A les 11.30h. Església de Natzaret. SOLEMNE ACCIÓ LITÚRGICA I VENERACIÓ DE LA CREU.

Organitza: REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG


A les 12h. A la Catedral. ACCIÓ LITÚRGICA DE DIVENDRES SANT.


A les 12.30h. Des de l’ermita de Sant Magí (Portal del Carro): SERMÓ DE LES SET PARAULES, organitzat des del 1957 per l’ASSOCIACIÓ LA SALLE.


RECOLLIDA DELS PASSOS
A les 16h. Des de l’església de Natzaret sortiran els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la RECOLLIDA de misteris a la Rambla Nova, carrer Unió, Rambla Vella i Part Alta de la ciutat i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats:

PRIMERA RECOLLIDA: Rambla Vella, Plaça Verdaguer i Rambla Nova

A les 16.05h. A la Rambla Vella, tram Sant Agustí-Passeig de les Palmeres: dos passos: l’ORACIÓ DE JESÚS A L’HORT i VETLLEU I PREGUEU.

A les 16.15h. A la plaça Verdaguer dos passos: LA PRESA DE JESÚS i DESCENDIMENT DE LA CREU.

A les 16.25h. Tram Adrià-Roger de Llúria, quatre passos: JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES, JESÚS NATZARÈ, EL CIRINEU i RETORN DEL  CALVARI.  

A les 16.45h.A la coca central del tram Sant Agustí-Unió, cinc passos: SANT ENTERRAMENT, SANT SOPAR, CRISTO DEL BUEN AMOR i NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA. 

A les 17.05h. Al carrer Unió, un pas: JESÚS DE LA PASSIÓ.

A les 17.10h. Rambla Nova 64, un pas: SANT ECCE-HOMO.


SEGONA RECOLLIDA: Part Alta

A les 17.30h. A la plaça de la Pagesia, dos passos: EL SANT SEPULCRE i LA PIETAT.

A les 17.40h. Al pla de la Seu, un pas: LA SOLEDAT.


A les 18.30h. Plaça del Rei. EXPOSICIÓ DELS PASSOS PARTICIPANTS A LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.

A les 19.30h. Des de l’església de Natzaret, a la plaça del Rei, sortirà la magna i tradicional PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT, declarada ELEMENT PATRIMONIAL D’INTERÈS NACIONAL per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la REIAL I VENERABLE CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG DE NOSTRE SENYOR JESUCRIST. Hi participen els Armats de la Sang i les dotze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).

Itinerari: plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Sant Oleguer, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.ORDRE DE LA PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT
1. Cohort Romana. 2. Bandera Negra de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i matraques. 3. Aspirants del Gremi de Marejants, amb el pas SANT SOPAR. 4. Associació La Salle, amb els passos l’ORACIÓ A L’HORT i VETLLEU I PREGUEU. 5.Confraria de Pescadors, amb el  pas PRESA DE JESÚS. 6. Aspirants de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb el pas LA FLAGEL·LACIÓ. 7.Cofradía del Cristo del Buen Amor y Nuestra
Señora de la Amargura con San Juan Evangelista, amb els passos CRISTO DEL BUEN AMOR i NUESTRA SEÑORA DE LA AMARGURA CON SAN JUAN EVANGELISTA. 8. Germandat del Sant Ecce-Homo, amb el pas ECCE-HOMO. 9. Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió, amb el  pas JESÚS DE LA PASSIÓ. 10. Reial Germandat de Jesús Natzarè, amb els passos EL CIRINEU, JESÚS NATZARÉ i JESÚS ÉS DESPULLAT DE LES SEVES VESTIDURES. 11. Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, amb la CREU DELS PENITENTS, i penitents amb improperis amb el pas CRIST DE LA HUMILIACIÓ. 12. SANT CRIST DE LA SANG. 13. Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment de la Creu, amb el pas DESCENDIMENT DE LA CREU. 14. Gremi de Pagesos, amb el pas LA  PIETAT. 15. Il·lustre Confraria de Sant Magí, màrtir, de Barcelona, amb el  pas RETORN DEL CALVARI. 16. Gremi de Marejants, amb el pas SANT ENTERRAMENT i escorta romana del Gremi. 17. Gremi de Pagesos, amb el pas SANT SEPULCRE i Armats del Gremi. 18. Congregació de Senyores de la Mare de Déu de la Soledat, amb el pas LA SOLEDAT. 19. Bandera Principal de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang, amb acompanyants. 20. Excm. i Rvdm. Sr. Arquebisbe de Tarragona, acompanyat dels capitulars. 21. Presidència de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang i president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. 22. Corporació municipal. 23. Autoritats provincials. 24. Banda Unió Musical de Tarragona.


DISSABTE SANT, 20 D’ABRIL
A les 18h. Església de Natzaret. PROCESSÓ DE LA SOLEDAT, organitzada per la CONGREGACIÓ DE SENYORES DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT. Hi participa el pas de LA SOLEDAT acompanyat solament per les senyores de la Congregació, amb vesta, i per les senyores convidades que pertanyen a les altres associacions tarragonines, de rigorós vestit negre i mantellina, i la Banda Unió Musical de Tarragona.

Itinerari: plaça del Rei, Nau, Major, Merceria, Pare Iglesias i Pla de la Seu. Després de la funció religiosa amb la Corona Dolorosa i predicació, surt de la Catedral per retornar a l’església de Natzaret, seguint pel Pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Major, baixada de la  Misericòrdia, Cós del Bou, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.


A les 22h. VETLLA PASQUAL a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada, organitzada pel Capítol de la Catedral. També a la mateixa hora se celebrarà a totes les parròquies de la ciutat l’acte culminant de la Setmana Santa amb l’assistència de les respectives associacions de Setmana Santa.


DIUMENGE DE RESURRECCIÓ, 21 D’ABRIL
A les 11h. OFICI DE PASQUA a la Santa Església Catedral Metropolitana i Primada, organitzada pel Capítol de la Catedral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada