dimarts, 15 de setembre del 2015

JOSEP IGNASI BOADA GASULLA, NOU SOTSPREFECTE DE LA CONGREGACIÓ DE LA PURÍSSIMA SANG

Sant Crist de La Sang - Foto: Daniel Pallejà 
Durant les últimes hores s'està donant a conèixer a través de les xarxes socials la notícia del nomenament del Sr. Josep Ignasi Boada Gasulla com a nou Sotsprefecte de la Sang en substitució del Sr. Josep Maria Fortuny Miró, així com també de la renovació dels membres de la junta de dita congregació.
El motiu d'aquest canvi és que el Prefecte de la Congregació i, per tant, president, Mossèn Josep Queraltó, ha volgut renovar la junta directiva, a la vegada que cobria la vacant de sotsprefecte, donat que el passat dia 20 de juny a la Diada de la Sang el Sr. Josep Maria Fortuny s'havia acomiadat.
El passat dia 3 de setembre, en junta general extraordinària, el Prefecte va proposar un candidat i alhora va demanar l'opinió dels congregants. Aquesta consulta sortí desfavorable a la petició del Prefecte tenint en compte l'oposició total de la junta directiva a les directrius del mateix. 
La valoració realitzada, descomptant els vots dels membres de la junta, deixa un resultat molt ajustat. Per aquest motiu l'endemà el Prefecte va nomenar el Sr. Josep Ignasi Boada com a nou Sotsprefecte de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. 

Cal recordar que la Congregació és una entitat que es regeix pel Dret Canònic, i depèn de l'Ordinari del lloc, com a màxima autoritat. 

Esperem que aquesta situació no afecti ni la Congregació ni la nostra Setmana Santa.