dimarts, 17 de febrer del 2015

LA GERMANDAT DE NOSTRE PARE JESÚS DE LA PASSIÓ TREURÀ EL PAS DE LLUÍS M. SAUMELLS

La confraria celebra enguany el 75è aniversari i organitza una trobada de bandes i una exposició

Pas de Saumells retirat l'any 2008. Foto: José Pajares
La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió arriba enguany al 75è aniversari i per celebrar la llarga trajectòria ha programat diversos actes. El més destacat, tal com explicava ahir el vicepresident de la confraria, Jesús Graupera, és la recuperació del pas de l’escultor Lluís Maria Saumells, i que sortirà en processó el Dimecres Sant. El pas esmentat, resguardat des del 2008 al Convent de les Carmelites, ja no es treia per Setmana Santa perquè la Germandat de la Passió va obtenir una rèplica, de la mà de Jordi Amenós, del primer Misteri de l’escultor Felipe de Coscolla, ja que aquest original es va cremar. També han organitzat una trobada de bandes i una exposició sobre els 75 anys d’existència.

D’aquesta manera, la germandat de la Passió sortirà en processó tres dies i amb tres passos diferents, ja que la rèplica d’Amenós continuarà sortint el Divendres Sant i el pas de l’Entrada de Jesús a Jerusalem, conegut popularment per La Borriquita, sortirà el Diumenge de Rams.

D’altra banda, i prèviament a la Setmana Santa, la Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió està organitzant pel dia 22 de març, una trobada de bandes on estan convidades les dotze de la ciutat, els Armats de Torredembarra i la Banda Unió Musical de Tarragona. Està previst que les bandes facin un recorregut pels carrers de la Part Alta i realitzaran quatre aturades on, entre 4 i 5 agrupacions, tocaran conjuntament.

De moment, a falta de confirmació de dos llocs per part de l’Ajuntament, una aturada serà a la plaça de les Cols i l’altra a la de Jaume I. «Farem les aturades perquè la gent pugui anar allà on li convingui i no se’ls faci tan pesat veure tot el recorregut», va explicar ahir Graupera. Aquesta trobada s’afegirà a la ja anual Trobada Estatal de Bandes que organitza la Societat Marítima i Protectora, prevista pel 27 de març.

Finalment, la confraria de la Passió també inaugurarà el dia 5 de març una exposició al Refugi 1 del Moll de la Costa on es podrà fer un recorregut per veure els diferents misteris, vestes i banderes de la Germandat de la Passió i fotografies que s’han anat fent al llarg dels 75 anys d’història.

La celebració oficial d’aquest aniversari, però, serà en la presentació de l’Opuscle el dia 21 de març i el vicepresident assegura que hi haurà «una inauguració sorpresa pels assistents».

Més actes

Més enllà dels 75 anys d’aquesta Germandat, els actes de Setmana Santa ja comencen. Aquest divendres, a les vuit de la tarda, té lloc la presentació del cartell a l’església de Sant Agustí, a càrrec de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona. L’agrupació presentarà el seu Opuscle la setmana que ve, el dia 26, a càrrec de la tècnica de cultura de l’Ajuntament, Ester Roca.

El mateix dia també començarà el 5è Festival de Música de Setmana Santa, també a l’església de Sant Agustí, amb el Cor de la Schola Cantorum. Destacar també el que el dia 2 de març es presenta l’Opuscle de la Germandat del Sant Ecce Homo, a càrrec d’Enric Pujol i l’endemà, el de la Congregació del Venerat Cos de Jesucrist en el Descendiment, a càrrec del director del Col·legi Sant Pau, Pablo Muñoz. 

La presentació de l’Opuscle de la confraria Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de NSJ tindrà lloc el 16 de març, a l’església de Natzaret i l’endemà, al mateix temple, hi haurà el de la Congregació Senyores de la Mare de Déu de Soledat, a càrrec de la directora del Museu Diocesà, Sofia Matas de la Cruz. Més endavant i fins Setmana Santa, hi haurà totes les presentacions d’opuscles de les confraries restants.

Article escrit per Mariona Forcat i publicat a Més Tarragona, dimarts 17 de febrer de 2015